Ma indul a Tehetség Hónapja

Villámcsődületek, közös játék, alkotónapok és utcai zenélés - a szakmai rendezvények mellett 150 program várja az érdeklődőket a Tehetség Hónapja március 25-től április 25-ig tartó eseménysorozaton az ország különböző pontjain.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Bartók Béla
2014. március 25. Szaurella

Villámcsődületek, közös játék, alkotónapok és utcai zenélés – a szakmai rendezvények mellett 150 program várja az érdeklődőket a Tehetség Hónapja március 25-től április 25-ig tartó eseménysorozaton az ország különböző pontjain.


A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Bartók Béla születésnapján, március 25-én indul és április 25-ig tart a Tehetség Hónapja. Az eseménysorozatot a Tehetséghidak Program nevű uniós projekt keretében rendezik, azzal a céllal, hogy a rendezvényeken tehetséges fiatalok kapjanak bemutatkozási lehetőséget. A különböző akciók, előadások és más rendezvények a tehetséggondozás fontosságára hívják fel a figyelmet.

Közös muzsikálás a Millenárison

Kedden, az első napon egy utcai művészeti akció várja az érdeklődőket a budapesti Millenárison. A Járdányi Pál Zeneiskola együttesei tartanak minikoncertet. A hallgatóság megtapasztalhatja, micsoda örömet adhat egy csapat tehetséges fiatal közös muzsikálása. Ugyancsak az első napon indul a TEDexBoróVác konferencia, amely a világhírű TED bemutatkozások tematikája, felépítése szerint zajlik. A rövid előadások ezúttal a természettudományok, a technika és a számítástechnika területére kalauzolják az érdeklődőket, s azok egy része angol és német nyelven hangzik el.

Vidéki programok

A bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban április 1-jére Tehetséggondozás a digitális bennszülöttek világában címmel hirdettek előadást. Kaposváron április 17-én 24 órás tehetségkutató versenyt rendeznek, amelyben pedagógiai tehetségeket keresnek. A verseny egy flashmobbal kezdődik, ahol a cél a pedagógiai szakma népszerűsítése a középiskolások körében. A Kaposvári Egyetem hallgatói a nap során középiskolások bevonásával szituációs gyakorlatokban mérkőznek meg egymással. A rendezvény végén kiosztják a legtehetségesebb óvodapedagógus, tanító és gyógypedagógus címeket.