Magyarországon van az ír gázoló

Őrizetbe vették az ír gázolót a Liszt Ferenc repülőtéren hétfőn. A 2002-ben Leányfalun két gyereket halára gázoló Ciarán Tobin várhatóan itt csak megkezdi büntetése letöltését, mert kérelmezheti, hogy hazai börtönben tölse le.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. január 14. Gyarmati Orsolya

Őrizetbe vették az ír gázolót a Liszt Ferenc repülőtéren hétfőn. A 2002-ben Leányfalun két gyereket halára gázoló Ciarán Tobin várhatóan itt csak megkezdi büntetése letöltését, mert kérelmezheti, hogy hazai börtönben tölse le. Egy hét múlva ír börtönbe kerülhet. Addig külön cellát kap, felesége naponta láthatja.


(A fotón az a helyszín látható, ahol Tobin 2000 áprilisában elgázolta a négyéves Marcit és a kétéves Petrát – a szerk.)

Csaknem 14 évvel a Leányfalun történt, két gyermek halálát okozó baleset után megkezdi büntetését Magyarországon az ír gázolóként ismertté vált Francis Ciarán Tobin – jelentette be Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn.

Navracsics Tibor szerint Tobint a kora esti órákban vették őrizetbe a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A korábbi megállapodás alapján abban az esetben, ha kérelmezi, hogy büntetését Írországban tölthesse le, már pénteken megindul az erre vonatkozó eljárás, és január 17-én elhagyhatja Magyarországot, hogy hazájában folytassa a büntetés letöltését.

Az államtitkár december elején beszélt arról, hogy Tobin hajlandó Magyarországra jönni. A halálos baleset 2000-ben történt. A férfit 2002-ben a távollétében három év fogházbüntetésre ítélték, amelynek letöltését hétfőn kezdheti meg.