Családháló

Kezdőoldal Háttér Mamahotelben az élet – az EU fiataljainak zöme még otthon lakik

Mamahotelben az élet – az EU fiataljainak zöme még otthon lakik

A 16 és 29 év közötti fiatalok 68,2 százaléka még a szüleivel élt 2017-ben az Európai Unióban – közölte az Eurostat uniós statisztikai hivatal.

MTI,

Az Eurostat friss felmérése szerint az arány a fiatal férfiak körében 73,3 százalék, a nőknél ennél alacsonyabb, 62,9 százalék.

Bár különböző mértékben, de a tagállamok mindegyikére igaz, hogy a nők korábban költöznek el a szülői házból. A nemek közötti különbség ezen a téren Bulgáriában és Romániában a legnagyobb, Máltán és Svédországban a legkisebb.

A korcsoportbeli férfiak legnagyobb hányada Horvátországban (93 százalék), Szlovákiában (89,2 százalék) és Olaszországban (88,3 százalék) élt még a szüleivel, a nők esetében Málta (82,4 százalék) és Horvátország (82,3 százalék) volt az élen.

A skála ellentétes végén mindkét nem esetében Finnország (40,8, illetve 30,1 százalék) és Dánia (39,5, illetve 31,9 százalék) található.

Magyarország nagyjából a középmezőnyben van, itt a 16 és 29 év közötti férfiak 80 százaléka, a nőknek pedig a 68 százaléka lakik szüleivel.

 

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Így válasszunk bort a karácsonyi menühöz!

Régóta tudjuk, hogy a bor egészséges, de hogy pontosan mely betegségek esetén érdemes inni, arról nem sok szó esik. Márk...

Close