Már a Parlamentben is foglalkoznak a “kéregetős” cikkünkel!

Nagy hírünk van nektek! Az óriási vihart kavart cikkünk - amelyben az állandóan alvó kisgyerekekről írtunk a kéregető nők karjaiban - felkeltette egyes politikusok figyelmét is és máris beadásra került a Parlamentben egy írásbeli kérdés ezügyben a magyar belügyminiszterhez.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bűnözés
2013. július 09. Paulik András

Nagy hírünk van nektek! Az óriási vihart kavart cikkünk – amelyben az állandóan alvó kisgyerekekről írtunk a kéregető nők karjaiban – felkeltette egyes politikusok figyelmét is és máris beadásra került a Parlamentben egy írásbeli kérdés ezügyben a magyar belügyminiszterhez.


Emlékeztek még arra az írásunkra, amelyben egy blog nyomán arról számoltunk be, hogy a világban nem ritka, hogy alkohollal, vagy drogokkal vannak elkábítva azok a szerencsétlen kisgyerekek, akikkel így kéreget az édesanyjuk, vagy egy másik nő.

Így írtunk erről:

“Elmeséli, hogyan használják fel a kisgyerekeket a különböző maffiacsoportok a kolduláshoz: vagy elrabolják, vagy “kibérlik” őket alkoholista családoktól.
– De miért alszanak mindig? – kérdezem.
A barátom tökéletes higgadtsággal válaszol: – Mert heroint adnak nekik. Vagy vodkát. Hogy ne kiabáljanak.”

A cikk nyomán rengeteg kommentet, észrevételt kaptunk, amelyből az derült ki, hogy sokakat érint, mi a helyzet ezen a téren Magyarországon? (Néhány héttel ezelőtt mi is láttunk egy alvó kisgyerekkel kéregető embert Budapest belvárosában…)

Most Rónaszékiné Keresztes Monika képviselő asszony (hétgyermekes családanya) írásbeli kérdéssel fordult a belügyminiszterhez cikkünk nyomán, amelyet a “Gyerekek, mint a szervezett bűnözés eszközei?” címmel látott el.

Reméljük hamarosan megszületik a válasz, amelyet természetesen azonnal közölni fogunk veletek!