Meghalt Psota Irén, a Nemzet Színésze

"Mindent óriási energiával csinálok, különben nem volna értelme. Engem a szerelmek, sikerek, kalandok, az őrültségek, a lángolások éltetnek. Meghalok és újjászületek. Mennybe megyek, aztán a pokolba. A végletek embere vagyok" 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. február 25. Vajda Boglárka

Az EMMI, Psota Iréntől a művész saját idézetével búcsúzik. “Mindent óriási energiával csinálok, különben nem volna értelme. Engem a szerelmek, sikerek, kalandok, az őrültségek, a lángolások éltetnek. Meghalok és újjászületek. Mennybe megyek, aztán a pokolba. A végletek embere vagyok” 


Senkinek nem kell Magyarországon bemutatni. Kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Gyermekkorától színészi pályára készült. Eleinte Dávid Irén néven játszott.

Több mint száz játékfilmben, számtalan tévéfilmben játszott. Színpadi darabjait szereplőként, mindig átható energiával és erővel játszotta. Felejthetetlen érzés volt látni, ismerni egy kicsit is, a közelében lenni. 87 évesen tért meg a Teremtőhöz.

Nyugodjon békében Művésznő.