Meghaltak a túladagolt kismamák csecsemői + VÉLEMÉNY

Meghalt két, császármetszéssel világra hozott kisbaba, miután mindkettőjük anyja dizájnerdrogot fogyasztott.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
dizájnerdrog
2016. február 01. Gyarmati Orsolya

Meghalt két, császármetszéssel világra hozott kisbaba, miután mindkettőjük anyja dizájnerdrogot fogyasztott.


Meghalt mindkét kábítószerező törökszentmiklósi nő császármetszéssel világra hozott újszülöttje – erősítette meg a családok ismerőse hétfőn az MTI-nek az RTL Klub és a szoljon.hu információit. Az újszülötteket a fővárosi Semmelweis Egyetemen látták el, de az intézmény a betegjogok és a folyamatban lévő eljárások miatt nem ad tájékoztatást.

Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezető mentőtisztje az MTI-nek hétfőn azt mondta, csupán a médiából értesült a történtekről, hivatalos értesítést nem kapott az újszülöttek állapotáról. Szabó Zoltán, a megyei főkapitányság sajtószóvivője pedig közölte: a rendőrség a nyomozás érdekeire tekintettel a korábbi közleményét nem kívánja kiegészíteni.

A rendőrség múlt pénteken arról adott tájékoztatást, hogy a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy 39 éves helybéli férfit a városban történt kábítószer-fogyasztásokkal és megbetegedésekkel kapcsolatban. A megyei főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt csütörtök éjszaka és péntek délelőtt.


Dizájnolni azt jelenti, megtervezni. Hogy hogyan és miért lett ez a neve a drogok új generációjának, azt nem tudjuk. Ám azt igen, hogy amikor az a két nő, aki szíve alatt egy-egy gyermeket hordott, úgy döntött, beveszi a drogot, valóban “megtervezte” a kisbabák jövőjét. Mivel a dizájnerdrogok egyik ismérve éppen az, hogy sokszor nemhogy a fogyasztók, de még a terjesztők sem tudják, mit is tartalmaznak valójában, így a szervezet a pszichoaktív anyagokra is teljesen kiszámíthatatlanul reagálhat. Nagyjából olyan ez, mint bekötött szemmel teljes sebességgel rohanni egy szakadék felé.

Most azonban ez a szakadék két olyan életet követelt, akik tényleg tehetetlen és ártatlan áldozatokká váltak, kiszolgáltatva két éretlen, tudatlan és felelőtlen anyának. Nem kívánjuk senkinek azt, amit ez a két nő most átél. Azt azonban szívből reméljük, hogy a két baba tragikus halála egy kicsit felébreszti azokat, akiktől nem áll távol ez a fajta “kikapcsolódás”, és a szülőket is, akik ezentúl esetleg nagyobb (még nagyobb) hangsúlyt fektethetnének arra, hová, kivel és milyen tanácsokkal ellátva engedik el gyerekeiket bulizni.