Miért esküdjünk meg templomban is?

Egyre kevesebben kötnek házasságot, és még kevesebb azoknak a száma, akik templomban is kimondják a boldogító igent. Pedig fontos lenne. Gondolatok következnek házas- és jegyespároktól.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. március 17. Gyarmati Orsolya

Egyre kevesebben kötnek házasságot, és még kevesebb azoknak a száma, akik templomban is kimondják a boldogító igent. Pedig fontos lenne. Gondolatok következnek házas- és jegyespároktól.


Silvana és Francisco (Hat éve házasok)

“Minden nő és férfi természetes és alapvető joga, hogy házasságot kössön. Természetünk egyszerre fizikai és spirituális. A katolikus házasság Isten színe előtt ad számunkra lehetőséget arra, hogy ezt a természetes jogot gyakorolhassuk. Az Ő kegyelme erőt ad ahhoz, hogy megoldjuk a házasságban előforduló problémákat. A szentségi házasság az elképzelhető legmélyebb egység, ami férfi és nő között létrejöhet.”

Janet és Stephen (44 éve házasok)

“Felismertük, hogy egyedül Isten az, aki két embert egyesíthet, ezért kizárólag az Ő színe előtt köthetünk házasságot. Azt is tudtuk, hogy egy ilyen magasztos alkalomhoz magasztos helyet szeretnénk. Máshol nem is tudtuk volna elképzelni az esküvőnket, csak templomban.

Faith és Charles (1 éve és 2 hónapja házasok):

“Azért akartunk templomban esküdni, mert a katolikus házasságkötés minden elvárásának eleget akartunk tenni. Ráadásul a templom, ahol összekötöttük az életünket éppen az a hely, ahol a családunk generációk óta köt házasságokat és tart keresztelőket.”

Mary és Ed (jegyespár):

“Gyakorló katolikusokként nem is jutott volna eszünkbe, hogy ne templomban kössünk házasságot, hiszen ez katolikus örökségünk része. Számunkra ez nem döntés kérdése, hanem egy csodálatos ajándék elfogadása. Csodálatos, hogy Isten előtt házasodunk össze, hiszen ez az egész napinkat szentté teszi.”

Corinne és Sam (jegyespár):

“Az egyik ok, amikért templomban házasodunk össze az az, hogy hiszünk benne, hogy az eukarisztia Jézus áldozatos szeretetének legszentebb jele. Azt is tudjuk, mennyire nagyon szükségünk van a szentségi házasság biztosította kegyelemre azért, hogy életünk végéig szerethessük egymást.”

Forrás: Catholic Link (via)