Miért vagy vonzóbb miután anya lettél?

Nem igaz, hogy a 20-as éveidben voltál a legcsinosabb, írja egy háromgyerekes anyuka, Samantha Rodman blogjában.  Íme, az okfejtés.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. április 21. Gyarmati Orsolya

Nem igaz, hogy a 20-as éveidben voltál a legcsinosabb, írja egy háromgyerekes anyuka, Samantha Rodman blogjában.  Íme, az okfejtés.


Nyugodtabb vagy

Emlékszel, ennyire odavoltál azért a teljesen agynélküli fiúért a középiskolában, és hogy reménykedtél, hogy egyszer majd vet rád egy pillantást? Éjjel-nappal a tinimagazinokat bújtad, amelyek mind azt írták: a fiúk a nyugodt, laza lányokat szeretik. Ilyenkor rendszerint az jutott eszedbe, hogy „de hát én már hetekre előre megtervezem, melyik nap mit fogok viselni és a három hét múlva beadandó történelem-esszét is rég megírtam már… Magányosan fogok meghalni…” Nos, most viszont már tudod, milyen, amikor 3 és fél perc alatt kell elkészülnöd, amikor előre tervezés helyett csak az üres hűtővel szembesülsz és van, hogy percekig nem találod a harmadik gyereked a játszótéren. De számodra ez már rutin.

Pontosan tudod, mit lehet elérni a jó külsővel

Igen, tudom, hogy a szülések miatt időnként nem tudod teljesen uralni a hólyagodat. De őszintén: huszonvalahány évesen tisztában voltál vele, mennyire vonzó vagy? Nem, mert el voltál azzal foglalva, hogy biztos kövér vagy, vagy túl szőrős, vagy aszimmetrikus. Most valahányszor átéled azt az élményt, hogy nem csak a jóganadrágod jön rád, hanem a szűk farmerod is, azt mondod: „Ez az, dögös vagyok!”

Szexuálisan magabiztosabb vagy

A főiskolán túl szégyellős voltál a szexet illetően. Most, amikor mindössze 28 percetek van, mielőtt az épp aktuális legkisebb családtag felsírna (és ebben a 28 percben a felöltözés is benne van), pontosan el tudod mondani a férjednek, mit akarsz és hogyan.

Te vagy az Anyjuk!

Nincs a világon még egy olyan fontos dolog, mint egy gondoskodó, szerető anyuka, aki képes egy nagyobb influenzajárványnál non-stop takarítani három hányós gyerek után és emellett még esti mesét is olvas, valamint rengeteg puszit és ölelést ad. Ezért olyan dögös Angelina Jolie. Mert mindenki odavan a gondoskodó nőkért.

Úgy intézed el a teendőket, mint egy főnök

Képes vagy minimális alvás mellett is funkcionálni, felügyelni egynél több gyerekre egész nap anélkül, hogy bármelyiküknek baja esne, estére mindig főtt ételt varázsolsz az asztalra, megcsinálod a gyerek technika-háziját és eközben még el is mosolyodsz időnként. Mire a gyerekeid reggel kimásznak az ágyból, már két órája fent vagy és elkészültél mindennel.

Sikeresebb vagy

Emlékszel, amikor segítséget kértél még ahhoz is, hogy átrendezd a szobádat? Nos, többé ilyen már nem fordulhat elő. Megcsinálod egyedül.

Nem vagy önző

Régen kizárólag saját magadra koncentráltál. Most naponta nagyjából egyszer figyelsz magadra: amikor reggel belenézel a tükörbe, hogy megbizonyosodj róla: nem lehet észrevenni, hogy nem volt időd zuhanyozni.

Forrás: babble.com