Milyen ajándékot vigyünk babanézőbe?

Szülőként könnyű dolga van az embernek, hiszen tudja, hogy mire van ilyenkor a legnagyobb szüksége a fiataloknak. De mi van akkor, ha mi még nem vagyunk gyerekesek és fogalmunk sincs, hogy mit adjunk ajándékba?! Segítünk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
ajándék
2016. szeptember 09. Csontos Dóra

Szülőként könnyű dolga van az embernek, hiszen tudja, hogy mire van ilyenkor a legnagyobb szüksége a fiataloknak. De mi van akkor, ha mi még nem vagyunk gyerekesek és fogalmunk sincs, hogy mit adjunk ajándékba?! Segítünk!


Pelenka, pelenka, pelenka

Ha újszülött nézőbe megyünk nem lőhetünk mellé egy nagy adag pelenkával, mivel egy kisbaba naponta akár 8-10 pelust is elhasznál. Másrészt a szülőknek hatalmas segítséget jelent anyagilag ez az ajándék, mert egy nagy csomag pelenka nem olcsó. Aki ezt választja egy újszülött nézőbe, az biztosan nem lőhet mellé. Ha nem tudjuk mekkora méretre lenne szükség, akkor inkább vegyünk nagyobbat. A pici elég hamar belenő majd.

Jó ötlet továbbá a textilpelenka ajándékozása is. A textilpelust számtalan módon tudják használni a szülők a baba körüli teendőkben, ráadásul többször használatos, ami nagy előny egy kisbbabánál.

Rugdalózó? Igen!

Bodyra, kényelemes ruhákra minden kisgyermekes családban szükség van! Majdnem annyira, mint pelenkára. Könnyen előfordul, hogy a legjobban záró, professzionális pelenka ellenére is nyakig kakis lesz a kölyök így napjában többször is ruhacserére kerül sor. Ha nem tudjuk a pontos méretet akkor vegyünk pár számmal nagyobbat az újszülött méretnél. Vásárláskor azonban inkább a praktikumra figyeljünk, mintsem a divatra, ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem vehetünk vicces feliratú rugdalózókat a kicsinek.

Baba helyett a szülőket lepjük meg

A legtöbb rokon és barát csak az újszülöttre koncentrál, és csak őt próbálja meg lekenyerezni egy új játékkal, ruhácskával vagy egyéb ketyerével. Persze ez őket ebben a korban egyáltalán nem érdekli, így jófejség lenne tőlünk, ha a szülőket ajándékoznánk meg. Anyának vihetünk virágot, kedvenc édességet vagy bármit, amit szeret. Apát pedig meglephetjük egy üveg borral vagy valamilyen vicces, apáknak való játékkal vagy kitűzővel.

Sok kismama depressziós lesz, mert úgy érzni nem tud kihez fordulni, nincs segítsége, nincs kivel beszélgetni. Ha tehetjük, akkor menjünk és beszélgessünk az anyukával felnőtt dolgokról, sétáljunk együtt, amikor a kicsit kiviszi levegőzni. Ilyenkor az édesanya is kiszakad a pelenkázás-szoptatás-etetés hármasából és mással is tud foglalkozni, illetve másra is tud gondolni.

Adjunk pihenőidőt ajándékba!

Mire van leginkább szüksége egy kisgyermekes családnak? Pihenésre. Együttlétre. Ha igazán jó fejek akarunk lenni, akkor készíthetünk pár ajándékkártyát, amire felírunk olyan dolgokat, amikben szívesen besegítenénk a kismamának. Amikor pedig az anyuka úgy érzi, hogy valamelyikre szüksége lenne akkor azt beválthatja. Segíthetünk a takarításban, a főzésben vagy a mosásban, esetleg elvállalhatjuk, hogy 1-2 órára, amíg a szülők kikapcsolódnak vigyázunk a lurkóra. Ennél nagyobb örömet biztos nem tudunk okozni.  

Kérdezz!

Nem szégyen az, ha valakinek nincs ötlete vagy nem akar olyan holmit venni, amit már lehet, hogy a szülők vagy a korábbi látogatók megvettek a kicsinek. Ilyenkor bátran telefonáljunk és kérdezzük meg, hogy mire lenne szükség. Lehet, hogy az anyuka már annak is örülne ha vinnénk popsitörlőt ajándékba mert mondjuk apu elfelejtett venni bevásárláskor. Nem ciki kérdezni, ezt jegyezzétek meg. De persze az sem kizárt, hogy a szülők azt mondják, hogy mindenünk megvan, csak magatokat vigyétek.

Mit ne?

  • Zenélő, sípoló játékokat
  • Olyan ruhákat vagy játékokat, plüssöket, amiből lenyelhet egy darabot az újszülött. Például gombok, szemek, alkatrészek…
  • Plüss – biztos van otthon már kismillió darab
  • Olyan dolgot, amiben nem vagytok biztosak, inkább ne vegyetek meg