Milyen babahordozót válasszak?

A babahordozók lehetővé teszik, hogy a kisbabád mindig érezze a szívverésedet, hogy folyamatosan biztonságban érezze magát, és hogy te is szabadon mozoghass babakocsi nélkül.  

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tipp
2015. május 26. Gyarmati Orsolya

A babahordozók lehetővé teszik, hogy a kisbabád mindig érezze a szívverésedet, hogy folyamatosan biztonságban érezze magát, és hogy te is szabadon mozoghass babakocsi nélkül.


Újszülöttek hordozása

Újszülött kisbabák hordására nem alkalmas minden babahordozó. Ha újszülött babád hordozásához keresel hordozót, akkor erre a szövött hordozókendő és a rugalmas kendő alkalmas. A szövött hordozókendő nagy előnye, hogy sokáig használhatod, születéstől egészen 2-3 éves korig. Biztos tartást nyújt, valamint az egyéni igények és alkati adottságoknak megfelelően tudod magadra kötni. Mivel rengeteg megkötési módja létezik, ezért kötheted vele a babádat a hasadra, a csípődre, vagy a hátadra.

A másik alternatíva a rugalmas kendő, aminek csábereje abban rejlik, hogy simogatóan, puhán kényelmes, és használata könnyebb, mint a szövött kendőé. Sajnos van egy hátránya, hogy csak elöl hordozásra alkalmas, és biztonságosan 7-8 kg-os súlyig szolgálja ki a babát. Ha ennél nehezebb a gyerkőc, akkor az anyag a rugalmassága miatt már nem támaszt megfelelően. A rugalmas kendő nem alkalmas egy rétegben történő kötésre. Ez a rugalmas kendő kezdő hordozók körében kedvelt hordozóeszköz, mert rugalmasságának köszönhetően egyszerűbbnek tűnik a kezelhetősége, puha, finom tapintása ölelősebbé teszi a hordozást.

Hordozzuk a nagyobb babát is!

Ha már elmúlt két hónapos a kisbabád, akkor a karikás kendőt bátran kipróbálhatod. A karikás kendő tulajdonképpen egy rövid szövött kendő, aminek az egyik végére két karika van rögzítve. Így a kendő egy állítható méretű körré zárul, mellyel leginkább a csípődön tudod hordani a babádat.