Minden, amit a Planned Parenthood-botrányról tudni érdemes

Az elmúlt hetekben látott napvilágot az a videó, amitől most hangos az internet: a rejtett kamerás felvételen a Planned Parenthood egészségügyi szolgáltatásainak igazgatója, dr. Deborah Nucatola elmeséli, hogyan adnak el abortuszból származó emberi testrészeket különféle vállalatoknak. Egy kellemes ebéd alatt a doktornő elmondja, miként változtatták meg az abortálási technikákat, annak érdekében, hogy egészben maradt szerveket nyerhessenek ki a babából.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2015. július 29. Paulik András

Az elmúlt hetekben látott napvilágot az a videó, amitől most hangos az internet: a rejtett kamerás felvételen a Planned Parenthood egészségügyi szolgáltatásainak igazgatója, dr. Deborah Nucatola elmeséli, hogyan adnak el abortuszból származó emberi testrészeket különféle vállalatoknak. Egy kellemes ebéd alatt a doktornő elmondja, miként változtatták meg az abortálási technikákat, annak érdekében, hogy egészben maradt szerveket nyerhessenek ki a babából.


Hiába tiltja törvény a magzati szövetekkel való kereskedést, a szervezet újabban komolyan fontolgatja, hogy szerződést köt ilyen tranzakciókat bonyolító vállalatokkal, árulja el Nucatola.

És vajon mennyibe kerül egy abortált gyermek szerve? 30-100 dollár között mozog, tudjuk meg.

A Planned Parenthood kommunikációs alelnöke, Eric Ferraro a következő nyilatkozatot adta ki: Előfordul, hogy a páciensek eladományozzák a szerveket kutatási célból.(…) Mi is segítünk ebben, mint akármelyik más egészségügyi intézmény – a páciens teljes beleegyezésével és a legkomolyabb etikai szabályok betartásával. Sem a páciens, sem a szervezetünk nem profitál a szervek eladományozásából, maximum szállítási költségek merülhetnek fel.

Először is, fontos leszögezni, hogy a vádakkal szemben, a szervezet valóban nem profitál a szervek eladásából. Bár sokan vádolják őket a halott magzatok piacosításával, több megkérdezett szakorvos szerint lehetetlen, hogy 30-100 dolláros eladásokból bármiféle nyereséget szerezzenek. Ezek az összegek mindössze a szervek kiműtésének és megfelelő szállításának költségeit fedezik.

A nyilatkozat azonban nem tér ki két dologra.

Az egyik az abortuszt végző orvosok hozzáállása, az élet értékének teljes figyelmen kívül hagyása. Az a rémálomba illő folyamat, ahogyan egy egészséges, élő kisbabát egy rakás eladható szervvé változtatnak és közben fel sem merül bennük a tettük súlyossága. Dr. Deborah Nucatola olyan lelkesen beszél a szervpiac legújabb trendjéről, mint más nők a ruhákról vagy divatos cipőkről. ,,Mármint azta! – nyilatkozik klienseinek a magzati szív eladhatóságáról – Nem is gondoltam volna!

Arra is kitér, mennyire trendi a magzati máj. ,,Egy csomó ember szeretne belőle.”

Majd két korty bor között mosolyogva avatja be klienseit az újfajta abortálási módszerek trükkjeibe.

Itt a videó magyar felirattal. Ha nem jelenne meg, akkor a videó alján a feliratok gombra kattintva elővarázsolhatjátok:

Ezzel pedig elérkeztünk a másik, még súlyosabb problémához. A Planned Parenthood szívesen nevezi magát a legnagyobb, a nők jogait és érdekeit védő szervezetnek. Mindeközben, mint az a felvételből kiderül, nem törődnek az Egyesült Államok törvényeivel, amik kimondják, hogy az abortusz módját vagy idejét nem lehet módosítani csak a kinyert magzati szövetek kedvéért.

,,Nagyon jók vagyunk a szív, tüdő, máj kivételében, csak fölötte és alatta vágunk” biztosítja a klienseknek öltözött színészeket a doktornő. – Ha a fejről van szó, sokszor megpróbáljuk megváltoztatni a magzat fekvését, hogy ne a koponya nézzen előre. Tehát ha farfekvéssel kezded el, sokszor kitágul a szülőcsatorna, annyira, hogy a végén ki tudod szedni a fejet, sértetlenül.

Végül a doktornő elmesélte, hogy mivel igencsak nagy a kereslet a magzat májára, az orvosok sokszor használnak ultrahangot műtét közben, hogy láthassák, hová nyúlnak a fogóikkal, nehogy kárt tegyenek a szervben a magzat feldarabolása közben.

Ezzel Nucatola gyakorlatilag beismeri, hogy figyelmen kívül hagyva a törvényt, és a nők érdekeit másodlagosnak minősítve szándékosan változtatnak a műtéti eljáráson a szervek kinyerése érdekében.

A Kongresszus jelenleg egy átfogó vizsgálatra készül az abortált magzatok szerveinek kereskedelme ügyében. Ha nem sikerül vádat emelni, a következő a listán a szövetségi törvények megsértése: a műtéti eljárás szándékos megváltoztatása lesz. A Planned Parenthood minden évben több száz millió dolláros állami támogatást kap, azonban a videót követő botrány, a republikánus párt életvédő törvénytervezetei és a szövetségi nyomozás jó eséllyel megváltoztathatják ezt. Vagy ha mégsem, legalább, mint azt az életvédő csoportok remélik, a rájuk irányuló figyelem és társadalmi nyomás miatt változtatni fognak a magzatok és a nők jogaihoz és méltóságához való hozzáállásukon. Mert finom borok és egy jó ebéd felett csevegni a magzatok szerveinek piacáról olyan dolog, ami mellett még a liberális Amerika sem tud szó nélkül elmenni.

FRISS:

A múlt héten megjelent egy újabb videó, melyen az intézet egy másik vezetője, Mary Gatter abortált csecsemők testrészeinek eladásáról beszél, nyíltan tárgyalva az árakról is – tudatta az atv.hu. Egyébként 7:56-kor hangzik el az alábbi videóban: Egy Lamorghinit akarok!

Gatter többek között azt mondta: a maga részéről leginkább egy Lamborghininek örülne a testrészekért cserébe. A klinikai vezető arra is utal, hogy van egy „kevésbé összeroppantós technika” az abortusz elvégzésére, amellyel jobb „mintákhoz” juthatnak.

A felvételeket ismét a Center for Medical Progress (CMP) hozta nyilvánosságra. Az abortusz elleni szervezet azt állítja, hogy a következő hetekben akár 10 hasonló videóval is elő fognak állni. Elismerték, hogy a nyilvánosságra hozott videókat megszerkesztették, de később feltöltötték a teljes anyagot is.


Források:
http://www.nationalreview.com/article/421164/planned-parenthood-abortion-baby-parts-sale

http://www.nationalreview.com/article/421201/planned-parenthood-fetus-sale-partial-birth-abortion

http://www.nationalreview.com/article/421307/planned-parenthood-altering-abortion-procedure-illegal

http://www.factcheck.org/2015/07/unspinning-the-planned-parenthood-video/

http://www.nationalreview.com/article/421541/dead-babies-profit