Mindent megváltoztató találmányok hölgyektől

Gondoltátok volna, hogy milyen sok, érdekes technikai újdonságot köszönhetünk nőknek, amelyek akár milliók élet könnyítették meg? Most bemutatunk nektek néhányat - a teljesség igénye nélkül.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. május 18. Paulik András

Gondoltátok volna, hogy milyen sok, érdekes technikai újdonságot köszönhetünk nőknek, amelyek akár milliók élet könnyítették meg? Most bemutatunk nektek néhányat – a teljesség igénye nélkül.


Marion Donovan

Ő volt az a nő, aki a textilpelenkák után 1949-ben szabadalmaztatta az eldobható pelenkát. Manapság állítólag napi 55 millió darab fogy belőle.
 

Josaphine Cochrane

Neki köszönhetjük a mosogatógép ötletét, amely 1886-ban vált valósággá. A monda szerint a gazdag höly sok estélyt adott és mindig bosszankodott, hogy a személyzet milyen sok tányért tör el mosogatás közben. Ennek áthidalására találta ki a biztonságosabb megoldást.

Mary Phelps Jacob

A modern értelemben vett női melltartó feltalálója. 1914-es szabadalmaztatástól kezdve a hölgyek nem voltak kitéve a kényelmetlen és egészségtelen fűzők és egyéb nem túl emberséges fehérneműk feltétlen használatának.
 

Ann Moore

A kenguru feltalálásának előzéménye, hogy amikor Ann Moore önkéntesként a nyugat-afrikai francia gyarmatokon dolgozott, azt figyelte meg, hogy egy nő a hátán hordozza kisbabáját. Irigyelte, hogy milyen közelségben van így az anya és a gyermeke, s ő is át szerette volna élni ezt az érzést. Így Moore és édesanyja tervezett egy babahordozót, amely ugyanolyan elven működött, mint amelyet az afrikai nőnél figyelt meg Togóban. Ezek után Moore és férje létrehozott egy céget, és elkezdték forgalmazni. A szabadalmat 1969-ben jegyezték be.

Ruth Wakefield

Ruth Wakefield nevéhez köthető egy véletlen kapcsán a “darabos” csokis sütemény felfedezése. Ruth férjével együtt egy útmenti fogadót üzemeltetett, ahol saját kezűleg készítette a vedégeknek az ételeket. Egyszer a szokásos csokoládés süteményt akarta elkészíteni, amikor kiderült, hogy az ipari csokoládé elfogyott a kamrából. Hirtelen ötlettől vezérelve Nestlé csokoládét tett a tésztába, ami a várakozásoknak ellentmondva nem olvadt el teljesen sütés közben, hanem csokidarabokként maradt a megsült süteményben. Attől kezdve hatalmas népszerűségnek örvendett az új süti.