Mit (ne) vigyünk magunkkal a strandra?

Aki már próbált néhány gyerekkel és férjjel, feleséggel kiruccanni a strandra, vagy a vízpartra, akkor az tudja csak igazán, hogy micsoda logisztikai tervezés és előkészítés szükséges, hogy igazán jó élmény lehessen a családi pancsolás. Összeszedtük nektek, hogy mire figyeljetek!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tipp
2013. június 26. Paulik András

Aki már próbált néhány gyerekkel és férjjel, feleséggel kiruccanni a strandra, vagy a vízpartra, akkor az tudja csak igazán, hogy micsoda logisztikai tervezés és előkészítés szükséges, hogy igazán jó élmény lehessen a családi pancsolás. Összeszedtük nektek, hogy mire figyeljetek!


1. – Naptej

Soha ne feledkezzünk el a megfelelő faktorszámú naptejről, hiszen ennek hiányában néhány perc alatt is „szénné sülhetünk” és ez nem csak fájdalmas, de hosszan tartó álmatlan éjszakákat és elrontott nyaralásokat is eredményezhet!

2. – Sapka, napszemüveg

Kicsiknél elengedhetetlen, felnőtteknél pedig NAGYON ajánlott vinni valamiféle fejfedőt magunkkal, hogy a napszúrást megelőzzük. Sokszor eleltathatja éberségünket egy-egy kellemes szellő – de ne feledjük, a nap sugárzását ez nem befolyásolja, azaz gyönyörűen le tudunk égni, vagy akár rosszul is lehetünk megfelelő védelem nélkül! Szemünk védelméről sem felejtkezzünk el – vigyünk magunkkal 100%-os UV védelmet biztosító napszemüvegeket!

3. – Napernyő, strandsátor

Az összecsukható és az egy mozdulattal önmagától kinyíló és rögzíthető napernyők és strandsátrak ideális árnyékot biztosítanak a gyerekeknek akár egy kis alvásra, vagy szoptatáshoz.

4. – Játék, olvasnivaló

Vigyünk magunkkal felfújható strandlabdát, szivacslabdát, amelyekkel a parton vagy a vízben is bolondozhatunk, de ha elfáradtunk, akkor legyen nálunk egyszerű társasjáték (pl. kártya) vagy valami olvasnivaló, mesekönyve a picurok részére. Nem baj ha ezek olyan anyagból készülnek, amelyek nem túl érzékenyek az esetleges vízcseppekre, homokra, fűre…

5. – Fürdőruha, törülköző, gyékény

Elengedhetetlen, hogy legyen nálunk a csobbanáshoz fürdőruha, a száradás stádiumához nagy méretű törülköző mindenkinek, strandpapucs és praktikusan gyékények (vagy nagy takaró), amelyeken kényelmesen el tudunk nyúlni.

Ne felejtsük otthon az úszógumit és a karúszót se! Sokan szeretik a legkisebbeket teljesen meztelenül hagyni a vízparton. Mi inkább azt ajánljuk nektek, hogy legalább egy kis bugyit adjatok rájuk – nem tudhatjátok, milyen piszokba csüccsennek bele véletlenül…


 

6. – Inni – ennivaló

A sok mozgástól a kicsit hamar megéhezhetnek, megszomjazhatnak, ezért legyen nálunk megfelelő mennyiségű ásványvíz (ez a kiizzadt ásványi anyagokat is pótolja) és olyan étel, amely nem romlik meg a nagy melegben sem túl hamar és nem keni össze a többi holminkat! Ha szendvicset viszünk, akkor kerüljük a sonkát, párizsit és inkább kolbászt, szalámit használjunk az elkészítéskor! Figyeljünk oda a kicsikre és szóljunk rájuk, hogy gyakran igyanak. Az egészen kicsiket pedig igény szerint sokszor szoptassuk meg!

7. – Nyakba akasztható tároló

Csak a legszükségesebb iratokat és kulcsokat és pénzmennyiséget vigyük magunkkal. Ezeket nyilván nem szívesen hagynánk kint a parton, ezért praktikus lehet a vízálló, nyakba akasztható kis tároló, amelybe pont ezek a dolgok elférnek, így magunkkal vihetjük a vízbe is.

8. – Szúnyogriasztó

Vízparton – ha nem is a rekkenő hőségben – esetleg alkonyatkor már szükség lehet szúnyog-, rovarriasztó spray-re, mert a vérszívók előszeretettel tudnak rárontani a „fecskében” rohangáló családtagokra.

+1 – Vigyünk magunkkal egy nagyszülőt és egy serpát 🙂 – ha tehetjük

Ha minden szükséges dolgot összeszedünk, akkor láthatjuk, hogy minimum egy kombi kocsi és egy teherhordó serpa szükséges ahhoz, hogy eljussunk úticélunkhoz. Amennyiben van velünk egy fitt nagymama vagy nagypapa, akkor ők még abban is segíthetnek, hogy kicsit lekötvén a kicsiket, a magunkkal vitt könyvből legalább egy oldalt elolvashassunk. Legalább EGYET!