Mit tegyél, ha a barátod abortuszt akar csináltatni veled?

Bármi is legyen az okod, nem kell abortuszt csináltatnod. Törvénybe ütközik, hogy bárki erre kényszerítsen. Te vagy a gyermeked anyja és senki – sem a barátod, férjed, szüleid, kerítőd, tanárod vagy a hölgy a zöldségesnél – nem kényszeríthet téged abortuszra.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tipp
2015. február 26. Paulik András

Ne felejtsd el, hogy már anyaként harcolsz a gyermekedért és magadért. Te vagy ennek a gyermeknek az anyja, akinek az élete a te kezeidben van. Erős vagy, képes vagy rá!


1.    Állj a sarkadra!

Tudod, hogy nem szeretnél abortuszt. Talán a szívedben érzed, hogy a gyermeked egy valódi, élő személy (igazad van!). Talán máris ismered a tudományos tényeket és sosem tudnád elviselni, hogy egy ártatlan emberi lény megölésének részese vagy. Talán máris szereted a gyermeked. Talán neked, vagy egy ismerősödnek volt már abortusza és ismered a testi – lelki fájdalmat, ami vele jár.

Bármi is legyen az okod, nem kell abortuszt csináltatnod. Törvénybe ütközik, hogy bárki erre kényszerítsen. Te vagy a gyermeked anyja és senki – sem a barátod, férjed, szüleid, kerítőd, tanárod vagy a hölgy a zöldségesnél – nem kényszeríthet téged abortuszra.

Ha nemet mondasz, az jelentsen is nemet! – nem számít bárki más mit mond. A kisbabád egy új, kivételes személy aki megérdemel egy esélyt az életre. Pont.

Ha bármikor szükséged lenne emlékeztetőre, hogy miért nem szeretnél abortuszt, olvass történeteket olyan nőkről, akik már átestek rajta.

Az ő tapasztalataik emlékeztetni fognak majd, miért nem akarod ezt csinálni, és segítenek erősnek maradni a nehéz pillanatokban.

2.    Keress jogi segítséget, ha szükséges.

Ha agresszív, veszélyes vagy fenyegető helyzetben vagy, keress segítséget. Ha kell, lépj kapcsolatba a rendőrséggel. Egy ügyvéd segíthet távoltartási végzést szerezni az ellen, aki abortuszra akar kényszeríteni.

Több jogi szervezet is a rendelkezésedre áll, aki segíteni tud, gyakran teljesen ingyen. Az pedig, hogy egy ügyvéd visszautasít, nem jelenti azt, hogy nincs sehol egy másik, aki segíteni akar. Tehát próbáld újra és ne fogadj el nemleges választ (amit valószínűleg nem is fogsz kapni). Az ügyvédek általában nagyon örülnek a tiedhez hasonló ügyeknek.

Ne felejtsd el – nem kell azzal maradnod, aki fizikailag vagy érzelmileg bántalmaz, vagy aki arra kényszerít, hogy megöld a gyermekedet. Ráadásul egy ultrahang és a baba szívverésének látványa sok férfi véleményét megváltoztatja. Add meg neki ezt az esélyt, ha jónak látod, de amennyiben a barátod továbbra is fenyeget és nyomást gyakorol, hagyd őt ott.

3.    Szerezz érzelmi, lelki és anyagi támogatást!

Sokszor kimerítő ezt egyedül csinálni. Bármennyire is szereted a kisbabád, előfordulhat, hogy fáradt, dühös, vagy levert vagy. De nem kell egyedül csinálnod! Keress valakit, akivel megbeszélheted a gyereknevelési terveidet, vagy akivel beszélhetsz az örökbefogadásról, ha ebben vagy érdekelt. Keress valakit, aki elmegy veled babaruhákat venni, valakit, aki izgulhat érted!

A terhességi tanácsadó központok jelenthetik számodra a mentőövet. Nagyon sok mindenben segíteni tudnak – megmutathatják, hol jutsz hozzá orvosi segítséghez, szülés előtti vitaminokat és babaholmikat adhatnak, elmondják a valódi tényeket az abortuszról és a magzati fejlődésről, meghallgatnak és beszélgetnek veled miközben hisznek benned és a gyermekednek szánt életben és gyakran ingyenes ultrahangot is tudnak biztosítani. Néha elég a dobogó szívű kisbaba látványa a képernyőn, hogy a barátod megváltoztassa a szándékát.

Ahogy azt már korábban írtam:

4.    Légy tisztában a tényekkel, hogy harcolhass magadért és a gyermekedért!

•    Olvass sokat az emberi élet védelmének tudományos, erkölcsi és filozófiai hátteréről.
•    A Néma Sikoly (Silent Scream) egy youtube – videó egy valódi abortuszról, mely megmutatja, hogyan próbál menekülni a baba. Érdekes módon az orvost, aki a beavatkozást végezte, annyira felzaklatta a videó, hogy a műtét után felhagyott a munkájával.

A kislány mozog a méhben, a szívverése percenként 140, és időnként az ujját szopja. Amint az orvos szívócsöve behatol a méhszájon, a gyermek vadul mozgolódni kezd próbálva elkerülni az eszközt. A szája jól láthatóan egy “csendes sikolyra” nyílik. A szívverése drasztikusan felgyorsul (percenként 200-ra) ahogy érzi az agressziót. Szánalmas próbálkozásba kezd, hogy megmeneküljön az eszköztől. Az orvos szívócsöve elkezdi letépni a baba végtagjait, míg a végén csak a fej marad a méhben ( túl nagy ahhoz, hogy ki lehessen húzni egy darabban). Az orvos ekkor megpróbálja összeroppantani a baba fejét a fogóival, így eltávolíthatóvá téve azt. Igyekeznek minél inkább “személytelenné” tenni az egész procedúrát, ezért az orvos és az aneszteziológus csak “egyes számú” – ként hivatkozik a gyermek fejére. Az orvos összezúzza az “egyes számot” a fogókkal, majd kiveszi a méhből.

•    Sok további videót, hirdetést és dokumentumfilmet találhatsz az abortuszról és a várandósokat segítő szervezetekről az interneten.

Befejezésül

Végül, ne felejtsd el, hogy már anyaként harcolsz a gyermekedért és magadért. Te vagy ennek a gyermeknek az anyja, akinek az élete a te kezeidben van. Erős vagy, képes vagy rá – hiszen így lettél megteremtve. És máris anya vagy. Nem a jövőben, hanem már most, ebben a pillanatban.

Tehát harcolj mindennel, amid csak van a kisbabád életéért. Találj valakit, aki harcol érted. Ha hiszel Krisztusban, tudod, hogy máris van Valaki, aki a te oldaladon küzd ebben a percben is. És Ő már legyőzte a halált.

Egy fiatal anya gyönyörű szavaival zárom akivel volt szerencsém beszélgetni. A barátja ellenkezése (mely megszűnt miután ő ezt írta) és a szülei helytelenítése ellenére is életet adott a kislányának.

,,Tudom, hogy meg vagy rémülve. Én is meg voltam és az exem még azt sem engedte, hogy elmondjam a barátaimnak. Nagyon egyedül éreztem magam, de amikor végül elmondtam nekik, rengeteg támogatást kaptam és a legjobb barátom még el is jött velem elmondani a szüleimnek. Néha szükséged van erre a könnyebbségre.  (… ) A helyedben legalább meghallgatnám a baba szívverését. Nekem ez változtatta meg teljesen a véleményem. (…)
Még el is mentem az ex-barátommal (a lányom apjával) az első időpontra hogy abortuszt csináltassak. De amint meghallottam a baba szívét verni, tudtam hogy nem leszek képes rá. A barátom erőltetett, de én tudtam, hogy még ha akár örökbe is adom őt, legalább élni fog (…) Azt sem szerettem volna, hogy az anyukám tudja és elrejtettem a terhességemet a szüleim elől egészen néhány héttel ezelőttig. (Hat hónapos terhes vagyok most). Nem ment jól a dolog, így megértettem mennyire nehéz ez az egész helyzet, ráadásul még csak beszélő viszonyban sem vagyunk a szüleimmel. De legalább tudom, hogy a lányomnak ott lesz az én szeretetem, bármi történjék. Az exem szinte nincs is a közelben, kivéve, ha éppen benéz, mikor kedve tartja. Vannak helyek, amik segíthetnek neked. A tanácsom az, hogy legalább hallgasd meg a baba szívverését. Higgyj nekem, ez valószínűleg az egyik legcsodálatosabb dolog, amit valaha is tapasztaltam és az ok, amiért most fel fogom nevelni a lányom egyedül a szüleim vagy az apja nélkül (…).”

(via)


Ide fordulhatsz, ha segítségre van szükséged:

http://www.egyuttazeletert.hu/

http://www.golyahiregyesulet.hu/szorolap.php

http://alfaszovetseg.hu/

http://www.valsagterhesseg.hu/

http://www.terhessegkozpont.hu/