Mosható pelenka: a tévhitek nyomában

Mosható pelenkát használni csak a rasztahajú, hippi "ősanyáknak" jut eszébe - legalábbis valami ilyesféle tévhit él az ellendrukkerek fejében.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. október 06. Gyarmati Orsolya

Mosható pelenkát használni csak a rasztahajú, hippi “ősanyáknak” jut eszébe – legalábbis valami ilyesféle tévhit él az ellendrukkerek fejében.


Mert anyáink és nagyanyáink még kézzel mostak, főzték a tetrát, bezzeg milyen könnyű a mostani gyerekekkel, mert csak leveszed róluk az eldobhatót, és gond egy szál se. Vagy mégsem ilyen egyszerű a jelenség? És mi a helyzet azzal a rengeteg szeméttel? És a pénztárcáddal? Vajon miért lesznek egyre népszerűbbek és népszerűbbek a mosható pelusok? Mosható pelenkát használni csak a rasztahajú, hippi “ősanyáknak” jut eszébe – legalábbis valami ilyesféle tévhit él az ellendrukkerek fejében, akik között tartja magát az a téveszme is, hogy ebbe a trendi babaholmiba nem is éri meg beruházni, mert a mosással, a mosógép amortizációjával számolva ezerszer gazdaságosabb az eldobható pelenkák mellett voksolni, ha újszülött érkezik a családba.
 
Mindenkinek szíve-joga egyik vagy másik pelenkás megoldás mellett dönteni, de az alábbiakban egy gyors kalkulációval annak igyekeztünk utánajárni, hogy a moshatózás (ahogy az anyukák emlegetik) tényleg olyan horribilis kiadás-e az eldobhatóhoz képest. Ezt a következtetést a többség ugyanis akkor vonja le, amikor szembesül azzal, hogy a moshatós indulócsomag 40-50-60 ezer forint körül kapható, ami látszólag talán nem térül meg. Lássuk!