Nagyító alatt a lányos apák

Neked milyen az apukád? Válaszd ki, melyik leírás illik rá a legjobban! Apák és lányok: apatipológia a kislányok, leendő nők szemszögéből.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. június 03. Gyarmati Orsolya

Neked milyen az apukád? Válaszd ki, melyik leírás illik rá a legjobban! Apák és lányok: apatipológia a kislányok, leendő nők szemszögéből.


Elragadtatás az első pillanattól fogva

Ő az, aki kicsi korától fogva remekül kijön a lányokkal, nőkkel, jól érzi magát nők társaságában, és őt is kedvelik a nők, nem is véletlenül. Kedves, megértő, tiszteletteljes, figyelmes, lovagiasnak mondott viselkedés jellemzi, remekül kommunikál, megérti a női lélek rejtelmeit, általában ad magára. Stabil, kiegyensúlyozott családi élet jellemzi. Kislányát születésétől fogva imádja, csodálattal figyeli növekedését, igyekszik mindent megadni neki, ugyanakkor féltő figyelemmel óvja, igyekszik erősíteni benne a nőies vonásokat. Próbál a háttérből mindent a lehető legjobban alakítani, legszívesebben minden csalódástól megkímélné családtagjait. Bár elvárásokat nem fogalmaz meg, kislánya csodálja és felnéz rá, legszívesebben mindent megtenne a papa kedvéért, megpróbál megfelelni a kimondatlan elvárásoknak is. A kislány későbbi párkapcsolatait, párválasztását kimondatlanul is az imádott apa mintája, elvárásai és értékpreferenciái befolyásolják.