Nagyszabású gyűjtés indul az üldözött keresztények megsegítésére

Adománygyűjtést rendez az egyes afrikai és ázsiai országokban, valamint másutt, szerte a világban üldözött keresztények megsegítésére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. Az akció Karácsonyig tart.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyűjtés
2018. szeptember 09. MKPK

“A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai és a hívek újra meg újra megrendült lélekkel értesülnek azokról az üldöztetésekről, amelyeket keresztény testvéreink szenvednek el egyes afrikai és ázsiai országokban, valamint másutt, szerte a világban” – írja közleményében az MKPK. Mint kifejtik, az üldözésnek számos módozata van a diszkriminációtól kezdve a legkegyetlenebb módon elkövetett gyilkosságokig. Megbízható felmérések szerint napjainkban is ötpercenként ölnek meg egy-egy keresztényt vallása miatt.

“Semmiképpen sem szeretnénk senkiben ellenérzéseket kelteni az üldözőkkel szemben, és még kevésbé akarunk bárkit bosszúállásra ösztönözni. A vértanúkról való megemlékezés a kezdetektől fogva hozzátartozik Egyházunk életéhez. Ugyancsak ősi gyakorlat a szükséget szenvedő hittestvérek támogatása, s ebben első helyen állnak azok a keresztény családok, akiket hazájukból elüldöztek, templomaikat, otthonaikat és iskoláikat pedig romhalmazzá tették” – szól a felhívás.

Ezért az üldözött keresztények megsegítésére Karácsonyig bezárólag a két évvel ezelőtti akcióhoz hasonlóan kérik paptestvéreik, a hívek és minden jószándékú ember nagylelkű adományát az alábbi számlaszámra:

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, 11100104-18181490-14000003.

Mint írják, a korábbi gyűjtéskor már megtapasztalták az adományozók nagylelkűségét, akkor 126 millió forinttal tudták támogatni a Közel-Keleten üldözött keresztényeket. Az MKPK szerint minden forint segítséget jelent abban, hogy az elűzött keresztények visszatérhessenek azokba a városokba és falvakba, melyekben őseik évszázadok, sőt évezredek óta éltek.