Novák Katalin: Magyarország sokkal többet költ családtámogatásra az OECD-átlagnál

Míg a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamai átlagosan a bruttó hazai termék (GDP) 2,5 százalékát költik családtámogatásokra, addig Magyarország ennél sokkal többet: a 2017-es költségvetésben a GDP 4,7 százalékát irányozták elő erre a célra - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
biztonság
2016. június 16. Vajda Boglárka

Míg a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamai átlagosan a bruttó hazai termék (GDP) 2,5 százalékát költik családtámogatásokra, addig Magyarország ennél sokkal többet: a 2017-es költségvetésben a GDP 4,7 százalékát irányozták elő erre a célra – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.


Novák Katalin azt mondta, hogy elkötelezett a kormány a családok támogatása iránt. Kiemelte a rendszer sokszínűségét, felsorolásában a többi között a családi típusú adózást, az első házasok adókedvezményét és az otthonteremtési programot is megemlítette. Úgy fogalmazott, hogy “napestig sorolhatná” a családtámogatások különböző formáit.

Az államtitkár arról a stratégiai megállapodásról is beszélt, amelyet szerdán írt alá az Emmi nevében Kardosné Gyurkó Katalinnal, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökével. Azt mondta: ez fontos jelzés arról, hogy jó a kapcsolat a tárca és a NOE között.

Hozzátette: Magyarországon nagyon erős a családokkal foglalkozó civil szervezetek közössége, és öröm látni, hogy ezek a tömörülések képesek összefogni. Ugyanazért a célért dolgoznak, de úgy, hogy közben nem rivalizálnak – hangsúlyozta.

(forrás: mti.hu)