Novák Katalin: meg kell erősíteni a családokat

A kormány a gyermekek szempontjait tartja szem előtt, a cél, hogy legyen jó Magyarországon gyermeknek lenni; ennek érdekében pedig a családokat kell erősíteni - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vasárnap telefonon az MTI-nek. Ha egy gyermeknek nem adatott meg, hogy családba szülessen, akkor is igyekeznek ahhoz hasonló körülményeket teremteni - tette hozzá.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egység
2015. szeptember 21. Csontos Dóra

A kormány a gyermekek szempontjait tartja szem előtt, a cél, hogy legyen jó Magyarországon gyermeknek lenni; ennek érdekében pedig a családokat kell erősíteni – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vasárnap telefonon az MTI-nek. Ha egy gyermeknek nem adatott meg, hogy családba szülessen, akkor is igyekeznek ahhoz hasonló körülményeket teremteni – tette hozzá.


Az államtitkár a gyermekek világnapja alkalmából elmondta: érdemi figyelem csak akkor irányulhat a gyermekekre, ha a családok nem a napi megélhetési gondokkal foglalkoznak.

A kormány ezért több intézkedéssel, például a gyermekek után járó családi adókedvezménnyel, a gyed extrával, a rezsicsökkentéssel támogatja a szülőket – tette hozzá.

Ha egy gyermeknek nem adatott meg, hogy családba szülessen, akkor is igyekeznek ahhoz hasonló körülményeket teremteni. Erről szól a nevelőszülői hálózat megerősítése, kiterjesztése – mondta.

Novák Katalin szerint fontos az is, hogy azokra a gyerekekre is gondolni, akik nehéz anyagi helyzetben vannak, ezt segíti a szociális üdültetési rendszer, amelynek részeként több százezer gyermek pihenhet a Balaton partján.

A gyermekek jólétét célzó intézkedés továbbá az egészségesebb közétkeztetés, a mindennapos testnevelés és a hároméves kortól kötelező óvoda is – emelte ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.