Obama: „A hagyományos és a homoszexuális házasság között egyenlőségjel van!”

A kenyai alelnök, William Ruto Obamának címzett beszédében arra hívta fel az amerikai elnök figyelmét, hogy népe kizárólag abban a családmodellben hisz, amelyet a Szentírás is elfogad.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. július 12. Gyarmati Orsolya

A kenyai alelnök, William Ruto Obamának címzett beszédében arra hívta fel az amerikai elnök figyelmét, hogy népe kizárólag abban a családmodellben hisz, amelyet a Szentírás is elfogad.


A beszédre azért került sor, mert Obama épp Afrikában “turnézik”, és miközben arról szónokol, mennyire tiszteli az emberek egyéni szemléletét, vallását, stb, ugyanakkor azt is mindig elmondja: a homoszexualitás és a hagyományos család egyenlő egymással.

„Hogy mások miben hisznek, az az ő dolguk. Mi Istenben hiszünk.”, mondta Ruto egy szentmisén Maili Kumiban.

A beszédre azután került sor, hogy Obama bejelentette: Kenya és öt másik afrikai nemzet 7 milliárd dollárnyi támogatást kap, amelyből 20 millió épület áramellátását oldanák meg. „Az Egyesült Államok elképesztően sokat tett Kenya fejlődéséért, s kormányunk hálás minden eddigi és további segítségért, amely népünk életminőségének javulását szolgálja”, jelentette ki Ruto, majd hozzátette: „Azonban azokhoz az egyéb dolgokhoz, amikről hallunk, semmi közünk, mivel szemben állnak hagyományainkkal és szokásainkkal.

Obama a szenegáli elnökkel is szembekerült, amikor a homoszexualitást támogató mondatok hangzottak el szájából afrikai körútja első állomásán. Macky Sall, Szenegál elnöke kijelentette: népe „nem homofób”, „nagyon toleráns” és nem gyakorolja a halálbüntetést.

A homoszexualitás elítélendő és törvényellenes Afrikában: a kenyaiak 90, a szenegáliak 96 százaléka tartja a homoszexualitást erkölcstelennek. Obama azon törekvése, hogy a homoszexualitás elfogadtatását külpolitikája alapkövévé tette, hatalmas botrányt kavart az egész világon, írja a Life Site News.