Oktatási világkonferenciát tartanak Budapesten

Több mint kétszáz szakember részvételével a globális oktatási kihívásokról kezdődött ma  Budapesten konferencia a World Council for Curriculum and Instruction nemzetközi szervezet rendezésében. A rendezvény célja, hogy fórumot teremtsen a közneveléssel foglalkozó tudományos párbeszédnek, hogy több szempontból, holisztikus módon vizsgálják a világ történéseit, a társadalmi, gazdasági és környezeti folyamatokat - adta közre a Család.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
budapest
2016. július 11. Gyarmati Orsolya

Több mint kétszáz szakember részvételével a globális oktatási kihívásokról kezdődött ma  Budapesten konferencia a World Council for Curriculum and Instruction nemzetközi szervezet rendezésében. A rendezvény célja, hogy fórumot teremtsen a közneveléssel foglalkozó tudományos párbeszédnek, hogy több szempontból, holisztikus módon vizsgálják a világ történéseit, a társadalmi, gazdasági és környezeti folyamatokat – adta közre a Család.hu.


A résztvevők olyan kérdéseket is megvitatnak, hogy hasonló esélyeik vannak-e a tehetséges hallgatóknak a magyar oktatási rendszerben és egy amerikai buddhista egyetemen, és mi az kapcsolat a nigériai fiatalok szexuális nevelése és a mexikói szárazság között. A konferencia fővédnökségét Réthelyi Miklós, az UNESCO magyar bizottságának elnöke és Bencze Lóránt, a Miniszterelnökség mellett működő Magyar Nyelvstratégiai Intézet igazgatója vállalta. Magyar részről a vezérszónok Csermely Péter, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke, míg a közösség nemzetközi vezérszónoka a spanyol Civilizációk Szövetségének társelnöke, az UNESCO volt főigazgatója, Federico Mayor lesz.

A rendezvény előadásait három helyszínen tartják: a Flamenco Konferencia Hotelben, az NKE-n, míg a világkonferencia “csúcspontjának” számító ENSZ-szekció a Parlament Felsőházi üléstermében lesz. A program szerint ezt a csütörtöki szekciót Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára nyitja meg, előadást tart Anwarul K. Chowdhury ENSZ-nagykövet, korábbi ENSZ-főtitkárhelyettes is.