Családháló

Kezdőoldal Háttér Olasz templomépítésben segédkezünk

Olasz templomépítésben segédkezünk

Mintegy 150 millió forintos támogatást nyújt az olaszországi Tolentino október 30-i földrengés során megrongálódott egyik katolikus templomának újjáépítéséhez Magyarország.

Orientpress,

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kormany.hu-nak elmondta: Andrea Carradori, a Jézus Szent Szíve Testvérület perjele levélben fordult Orbán Viktorhoz azt követően, hogy a 2016. október 30-i földrengésben súlyosan megrongálódott a Szent Szív és Nursiai Szent Benedek-templom. A perjel a miniszterelnök személyes segítségét kérte az újjáépítéshez, hivatkozva arra: csodálattal tekintenek Orbán Viktornak a nemzete keresztény gyökerei megmentését célzó tevékenységére.

A magyar kormányfő – tájékoztatott Havasi Bertalan – válaszlevelében tudatta: kabinete elé vitte a segítségkérést, és Magyarország kormánya 150 millió forint, azaz

480 ezer euró elküldéséről döntött decemberben a helyreállítási munkálatok támogatására.

A miniszterelnök azt írta a perjelnek: Európa jövőjét egyedül az szolgálhatja, ha visszatalál keresztény gyökereihez, amelyek ma is a legfontosabb közösségteremtő erőt jelentik egy település és egy ország számára.

„Ehhez pedig arra van szükség, hogy azzal a természetességgel állítsuk helyre Isten házát egy földrengés után, mint ahogy ezt saját hajlékunkkal is tennénk” – tolmácsolta Orbán Viktor üzenetét a sajtófőnök.

A cikk itt folytatódik!

 

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Böjte Csaba: Ajándékozzuk meg gyermekeinket a jócselekedet örömével!

Én azt tanácsolnám mindenkinek, hogy merjünk kilépni, merjünk egymásfelé fordulni és merjünk szeretettel a másikhoz odahajolni - tanácsolta az atya,...

Close