Ősszel Budapesten is elindul az MCC Fiatal Tehetség Programja

Ősztől már Budapesten is be lehet kapcsolódni a miskolci, szolnoki, pécsi és veszprémi helyszínek mellett a Mathias Corvinus Collegium felső tagozatos diákoknak szóló, hagyományos oktatást kiegészítő képzésébe – közölte a kollégium.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. május 15. Csontos Dóra

Ősztől már Budapesten is be lehet kapcsolódni a miskolci, szolnoki, pécsi és veszprémi helyszínek mellett a Mathias Corvinus Collegium felső tagozatos diákoknak szóló, hagyományos oktatást kiegészítő képzésébe – közölte a kollégium.


Constantinovits Milán, a program szakmai vezetője emlékeztetett: vidéken indították el a Fiatal Tehetség Programot, mivel leginkább ott tűnt hiánypótlónak ez a képzési forma. Az első kampányidőszakot követően azonban rengeteg megkeresés érkezett a fővárosból is, ami azt mutatta, hogy Budapesten is lenne igény egy ilyen jellegű tehetséggondozó oktatásra. Hozzátette, a képzés minden tanévben városonként 25-25 résztvevővel indul, így idén szeptemberben a budapesti helyszínnel bővülve már összesen 225 tehetséges diák lesz a képzési rendszerben.

Kádár Annamária mesepszichológus, a program védnöke szerint a képzés előnye a komplexitásában keresendő: amellett, hogy egy szemléletformáló tehetséggondozó oktatási formáról van szó, az kiemelt figyelmet fordít a gyermekek motivációjának feltárására, egyéni kibontakozására úgy, hogy közben a szülőknek is segít a gyermekek fejlődésének támogatásában.

Forrás: fit.mcc.hu

A Fiatal Tehetség Program nemcsak vidéken, de Budapesten is egyedülállónak számít. A teljesen ingyenes képzés különlegessége abban rejlik, hogy a diákok nonformális keretek között, hétvégi oktatási napokon, otthonos környezetben sajátítanak el a mindennapi élethez sok szállal kötődő témákat – például egészségügyi és pénzügyi tudatosság, médiaismeretek, robotika -, amelyekkel a hagyományos oktatási rendszerben nem találkoznak.

A következő tanévtől kezdődően már e-learning rendszer is indul, amely a képzési alkalmakhoz kapcsolódó anyagok otthoni, saját tempóban való elsajátítását támogatja. A különböző tematikákhoz fiatalos, kreatív vizuális megoldásokat tartalmazó oktatóvideók is a diákok rendelkezésére állnak majd, ezek az egyéni tanulást segítik.

A Fiatal Tehetség Program 2016 őszén induló tanévére már most elindult a toborzás, szeptember 11-ig várják a tehetséges felső tagozatos diákok jelentkezését a képzés honlapján.