Családháló

Kezdőoldal Háttér Ösztöndíjpályázat szociálisan rászoruló diákok részére

Ösztöndíjpályázat szociálisan rászoruló diákok részére

A Magyar Nemzeti Bank és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat országos ösztöndíjpályázatot hirdet olyan diákoknak, akik a 2018/2019-es, illetve a 2019/2020-as tanévben végzik az általános iskola 2-3. osztályát. A pályázat célja rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű tanulók támogatása.

Közlemény,

Az országos ösztöndíjpályázat keretében egy évben 186 gyermek részesül összesen 77 280 000  forint támogatásban. Jelenleg 20 helyre lehet pályázni. A támogató folyamatos kitűnő tanulmányi eredmény esetén a támogatást egészen a diploma megszerzéséig biztosítja az ösztöndíjra jogosultaknak. A pályázati űrlap és a kért dokumentumok postára adásának határideje: június 23., éjfél.

A pályázatokat az alábbi címre várják:

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

1066 Budapest, Teréz krt. 24.

Jelige: „Ösztöndíj”, a pályázó neve és lakcíme (megyével együtt!)

Fontos tudnivaló, hogy a nagyszámú jelentkezések miatt CSAK a nyerteseket értesítjik ki!

Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan tanuló, aki az alábbi pályázati feltételek mindegyikének megfelel:

–  a 2018/2019-es vagy 2019/2020-as tanévben az általános iskola 2. vagy 3. osztályában tanul,

–  a 2017/2018-as és a 2018/2019-es év végi tanulmányi eredménye jeles vagy kitűnő, a magatartás- és a szorgalom-értékelést is figyelembe véve (ahol csak az van, a szöveges értékelés is megfelel),

–  családjában az egy főre jutó átlagjövedelem nettó 46.000 Ft/hó összeg alatt van, a családi pótlékot is beleértve. (A pályázónak mellékelni kell a munkáltatói igazolást, szociális rászorultságot igazoló dokumentumot.)

– az iskolaigazgató vagy a szociális felelős javasolja.

A pályázati űrlap letölthető a www.gyermekmento.hu oldalról. További információ kérhető  a Wendler.Baross@gyermekmento.hu e-mail címen vagy munkaidőben a +36-1-475-7009-es telefonszámon.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Ferenc pápa videóüzenete romániai útja előtt: Haladjuk meg félelmeinket és előítéleteinket!

"Közétek jövök, hogy járjunk együtt. Együtt járunk, amikor megtanuljuk megőrizni gyökereinket és a családot, amikor oltalmazzuk a gyermekek jövőjét és...

Close