Családháló

Kezdőoldal Háttér Öt jel, hogy túlzásba viszi a fogyókúrát

Öt jel, hogy túlzásba viszi a fogyókúrát

Az egészséges táplálkozást és fogyókúrát is túlzásba lehet vinni, ami mind fizikálisan, mind szellemileg rossz hatással lehet és negatívan befolyásolja az életminőséget.

Írta: Gyarmati Orsolya,

Az egészséges táplálkozást és fogyókúrát is túlzásba lehet vinni, ami mind fizikálisan, mind szellemileg rossz hatással lehet és negatívan befolyásolja az életminőséget.


Megszállottan méri magát

A súly napról napra vagy akár óráról órára történő ingadozása teljesen normális, hiszen amikor mérlegre áll, nemcsak az izmok és a zsír tömege, de a folyadéké és a még nem megemésztődött ételeké is meglátszik. Amennyiben edzeni jár, az izmok erősödése még akár súlygyarapodást is hozhat, s lehet, hogy kinézetre, centire karcsúbb a dereka, de az a mérlegen mutatott számon nem látszik meg. Éppen ezért a súly önmagában nem sokat mond.

Titokban tartja a diétát

A kritikák, negatív megítélések elkerülése végett nem beszél fogyókúrájáról, viszont túlzásba viszi azt. Ne feledje a túlzott koplalásnak olyan negatív hatásai lehetnek, mint a fáradtság, az ingerlékenység, a levertség, az alvászavar, a gyenge immunrendszer. Sokkal több kárt csinál, mint hasznot, hogyha folyton éhezteti magát, igyekszik egészségesen, de kevésbé táplálóan étkezni.

Súlya és táplálkozási szokása határozza meg önbecsülését

Ennek jele, hogy fél elmondani másoknak, mit evett egy nap. Elképzelhető, hogy túlságosan szigorú diétát tart, ami éhezéssel jár, emiatt pedig nemhogy fogy, egy-két kilót fel is szedhet.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Most végre megmondhatja a magáét

Miért vállalunk, miért nem vállalunk? Hányat, kik és mikor vállalnak? Felmérés a gyermekvállalás kérdéseiről.

Close