Ötéves a Példakép tábor

Az összetartozás fontosságát hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken a Nógrád megyei Ráróspusztán, ahol a Példakép tábor létrehozásának ötödik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen vett részt - írja a Család.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. július 02. Gyarmati Orsolya

Az összetartozás fontosságát hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken a Nógrád megyei Ráróspusztán, ahol a Példakép tábor létrehozásának ötödik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen vett részt – írja a Család.hu.


A Példakép tábor zöld pólójában érkező Balog Zoltán – aki, mint minden vendég, a hátrányok leküzdését jelképező hálórendszeren át jutott be a táborba – a résztvevőket hatalmas emeletes tortával lepte meg a jubileumon. A szombaton kezdődött egyhetes programon idén 85, nyolc és tizenkét év közötti hátrányos helyzetű gyerek vett részt a németországi Hanns Seidel Alapítvány és a Polgári Szécsényért Alapítvány szervezésében.

Balog Zoltán, a tábor fővédnöke köszöntőjében azt emelte ki, a táborban az a legfontosabb, hogy nem vagyunk egyedül, társaink vannak, mert a legnagyobb kincs a másik ember. Az általa vezetett minisztérium elnevezése is annak fontosságát fejezi ki, hogy legyen embertársad, legyenek társaid, akikre számíthatsz az életben – fogalmazott. A miniszter a gyerekeknek azt mondta, számíthatnak rájuk a felzárkózásban, az iskolában, a munkahelyteremtésben, “azt szeretnénk, ha boldogulnátok az életben”.