Politikai vezetők jártak a Szent Imre Kórházban

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár hétfőn részt vett egy szakmai egyeztetésen a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülés
2014. július 14. Paulik András

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár hétfőn részt vett egy szakmai egyeztetésen a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban.


Az előző héten elrendelt soron kívüli vizsgálathoz kötődve a helyszínen többek között tájékozódott a kórház újszülött osztályának biztonsági rendszeréről is, amelynek során megbizonyosodott arról, hogy a személyzet rendkívüli figyelmet fordít a csecsemőkre, valamint új biztonsági intézkedéseket is bevezettek – ollvasható a szaktárca közleményében.

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház szülészetén a legalacsonyabb a császármetszések száma országos viszonylatban, az intézmény méltán híres a természetes szülést előtérbe helyező szemléletéről és bababarát osztályáról. A kórház vezetése az egyeztetésen kihangsúlyozta, hogy ennek a folytonosságát a jövőben is biztosítani kívánja. A megbeszélésen részt vett Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára is és a minisztérium részéről támogatásáról biztosította a kórházat a természetes szülés lehetőségének fenntartásáról, valamint kihangsúlyozta, hogy ha szükséges, akár jogszabályban is meghatározásra kerülhet ennek feltételrendszere.

Magyarország kormánya minden eszközzel elősegíti a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megállítását és megfordítását, valamint a családok – a társadalom legalapvetőbb építőköveinek- támogatását. Ezt a törekvést a 2010 és 2014 közötti időszak számtalan intézkedése, például a családi adókedvezmény és a GYED Extra bevezetése is igazolja. Ezért támogatja azt is, hogy azok az édesanyák, akik természetes szüléssel szeretnék világra hozni gyermeküket, ezt korlátozások nélkül megtehessék. Azok a természetes folyamatok, amelyek szülés közben lejátszódnak, erősítik a gyermek és édesanyja közötti kötődést és hosszú távon a család egészségét és egységét.  Elismerés illeti meg azokat az orvosokat, szülésznőket és más egészségügyi dolgozókat, akik munkájukkal ennek a lehetőségét teremtik meg – tudatta az Emmi – Egészségügyért Felelős Államtitkársága.