Popsiháború: a briteknél betiltanák a nedves törlőkendőket

Könnyen lehet, a briteknél hamarosan búcsút inthetnek az egyszer használatos nedves törlőkendőknek - írja a BBC. Az ok: a brit kormány könyörületet nem ismerve folyatja hadjáratát a mindent elárasztó plasztikszemét ellen, ahová egy huszáros mozdulattal besorolták ezen praktikus és sokoldalúan használható higiéniai eszközöket is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
betiltás
2018. május 09. Origo

Az elmúlt egy évtizedben valóságos reneszánszát éli a nedves törlőkendők gyártása. Minden elképzelhető feladatra és bőrtípusra kaphatók ilyen termékek, a babák popsijának tisztára törlésétől kezdve a sminkeltávolítóig. A gond az, hogy a gyártók jelentős része termékeit nem lebomló anyagokból készíti.

A zsírszörnyek adták a végső löketet

Vannak, akik úgy vélik, a nedves törlőkendők elleni brit kormányzati fellépésnek nagyon is konkrét és most már – elrettentő példaként – múzeumban is kézzelfogható oka van. Ahogy az Origo megírta, London városában tavaly két alkalommal hatalmas zsírhegy dugította el a szennyvízhálózatot. Az egyikből egy darabot – pedagógiai céllal – azóta múzeumban mutogatnak, mert a zsírszörnyek kialakulásáért döntően az emberi felelőtlenség okolható.

A zsírszörnyek anyagösszetételének vizsgálata ugyanis igazolta, hogy azok legfontosabb komponensei a nedves törlőkendők, így az elzáródás és a torlódás kialakulásáért is azok felelnek – pontosabban az emberi nemtörődömség.

A bejegyzés további része itt olvasható.