Programajánló Pünkösd hétvégéjére!

Jön a hosszú hétvége, Pünkösd szent ünnepe. Országszerte színvonalas és tartalmas programokkal várnak a szervezők kicsiket és nagyokat!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. május 13. Vajda Boglárka

Jön a hosszú hétvége, Pünkösd szent ünnepe. Országszerte színvonalas és tartalmas programokkal várnak a szervezők kicsiket és nagyokat!


1. Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál

2016. május 13-16.

Nem csak szombathelyiek tudják már jó pár éve, hogy pünkösdkor hol érdemes kikapcsolódni, igényes kulturális eseményen megjelenni. Az ez évi, XXV. Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál négynapos programsorozata május 13-án, pénteken startol, és tart hétfő estig.

További információ: Fesztivál


 

2. Pünkösdi Hal- és Vad Ünnep

2016. május 13-16.

Szekszárdi borok, hazai hal- és vadételek, valamint fergeteges koncertek várják a látogatókat Szekszárd város új kulturális és gasztronómiai fesztiválján!

További információ: Pünkösdi Hal- és Vad Ünnep

3. Miénk a vár – Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál

2016. május 14-16.

A pünkösdi hosszú hétvége egyik legizgalmasabb és legtartalmasabb programja lesz a “Várak Majálisa”, melyet május 14 és 16 között rendeznek meg a Vajdahunyadvár udvarán és a körülötte lévő szabad területeken. Lesz lovagi bemutató, lesznek előadások és játékvásár is!

További információ: Várfesztivál

4.    Gyulai Virágok Fesztiválja

2016. május 14-16.

Az idei évtől nem csak a Gyulai Virágok Vasárnapjának virágos forgataga várja, hanem tűzijáték, szórakoztató családi programok, ismert zenészek és ehető virágok egész hétvégén, a Gyulai Virágok Fesztiválján! Tökéletes pünkösdi program Gyulán!

További információ: Gyulai Virágok Fesztiválja

5. Pünkösdölés Hollókőn

2016. május 15.

Hollókő ragaszkodik hagyományaihoz és népszokásaihoz. Az egyik ilyen a Pünkösd, amikor megelevenednek a pünkösdi népszokások az Ófaluban.
A sok program – mint a pünkösdi áldásosztás, néptánc-oktatás, népzenei koncert, népi mesék előadása, kézműves és gasztronómiai vásár – mellett nevezni lehet a Hollókő Pünkösdi Királya cím elnyerésére is, ahol népi ügyességi feladatokat kell a legjobban teljesítenie.

További információ: Pünkösdölés Hollókőn