Programajánló: “Süt a nap, nehogy szomorú légy!”

Ragyog a nap, országszerte színes programok várnak!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. február 27. Vajda Boglárka

Ragyog a nap, országszerte színes programok várnak!


 
XXII. kerület Klauzál Gábor Művelődési Ház 
A 424-es Vasútmodellező Klub kiállítása
 
Szombaton és vasárnap várja a látogatókat.
 
A kiállításon látható a több mint 50 méter hosszú N-méretarányú sok rendkívüli látványosságot kínáló modul terepasztal, valamint a H0-s méretarányú “Märklin időutazás”, amely a vasútmodellezés fejlődését mutatja be. Láthatóak lesznek a klub más méretarányú terepasztalai is. A kicsiknek a kiállítás ideje alatt favonatos játszóházzal kedveskednek a szervezők.
 
További információ: Klauzál Ház
 

Galériánk szeptemberben induló programsorozatában hónapról hónapra új nemzet kultúrája kap bemutatkozási lehetőséget. A mesék, animációs filmek, színházi eladások, gyermekjátékok és közös beszélgetések által a programon résztvevő gyerekek (nemzetiségiek, külföldiek és magyarok egyaránt) lehetőséget kapnak új kultúrák megismerésére, látókörük szélesítésére.

A “Világjáró Gyerekek Klubjának” ajtaja mindenki előtt nyitva áll, aki szeretne új kultúrákat megismerni. A házigazda nemzet gyermekeit szeretettel invitáljuk meg programunkra, ahol ők maguk is megismertethetik társaikat kedvenc, nagyszüleiktől és szüleiktől tanult autentikus játékukkal.

A program valamennyi nemzet gyermekei és családjai számára INGYENES!
2016. február 27., 9.30-13 óra

További információ: Deák 17 – Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

Búgócsiga zenede
Müpa – Üvegterem
február 27. (szombat) 11:00
 
A zenekar tagjai olyan alapanyaghoz nyúltak, amely közel áll a korosztály szívéhez: mondókákat, népdalokat, kiszámolókat kerestek, majd ezeket az ismert szöveg- és dallammotívumokat virtuóz improvizációs készségük révén modern, mesés gyerekműsorrá változtatták. Az előadás során nemcsak ezek az átiratok hangzanak el, hanem a teljes körű szórakoztatás érdekében jelmezekbe bújnak a zenekar tagjai, és vicces párbeszédekkel gazdagítják műsorukat.
 
 
Vasárnapi tudomány: Légy te is meteorológus!
Agóra Tudományos Élményközpont – Debrecen
február 28. (vasárnap) 10:30
 
Az ismeretterjesztő programsorozat keretében izgalmas tudományos kalandok várják a gyere-keket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterü-letek rejtelmeibe. Mire jó a barométer és meg tudjuk-e egyszerűen mérni a szél erősségét? Miért fontos a csapadék mennyiségének meghatározása? A foglalkozáson megvizsgálják a gyerekek hazánk időjárását és mindenki elkészítheti saját házi meteorológiai műszerét. Alsó korhatár: 6 év