Programkavalkád hétvégére

A rossz idő ellenére érdemes lesz elindulni otthonról. Számos izgalmas, és az egész családot érdeklő programokkal vár Magyarország.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családi program
2016. január 15. Vajda Boglárka

A rossz idő ellenére érdemes lesz elindulni otthonról. Számos izgalmas, és az egész családot érdeklő programokkal vár Magyarország.


 
 
A NASA és az űrrepülés történetét feldolgozó hatalmas kiállítás érkezik Brüsszelből Budapestre. 2016. január 15. és március 15. között a Millenárison várja látogatóit a Gateway to Space, a világ legnagyobb “űr-gyűjteménye”. Érdemes ellátogatni, egyedülálló élmény!
 
További információ: Millenáris
 
 
Január 15-én 14 órától Csokoládé Múzeumi Praliné Túra vár kicsiket és nagyokat! Csokoládé szökőkútból folydogáló csokoládéba marcipángolyót mártani, bódító csokoládé illatot beszívni, s közben évtizedes csokoládédobozokat csodálni kedvesünk oldalán, szívet melengető, édes érzés! Csatlakozzatok Ti is!
 
További információ: Csokoládé Múzeum
 
 
Folytatódik a Magyar népmesék programsorozat: január 16-án 11 órakor az egyedülálló gyűjtemény egy újabb története elevenedik meg a Mesemúzeum és az Alexandra Kiadó közös programján. Induljunk el a népmesék szárnyán!
 
További információ: Magyar Mesemúzeum 
 
 
Téli túra a Tápió vidék löszvölgyeiben január 16-án 9 órakor!
 
Szerencsés időjárás esetén hideg, zúzmarás, sőt havas dombokat, völgyeket járhatunk végig a túra során. Érintjük a Tápió-vidék egyik legnagyobb vizes élőhelyeként számon tartott Úri-halastavat, a hangulatos Gombai-patak völgyét és a 200 éves Török-hidat. Távcsöveink segítségével igyekszünk majd szemügyre venni a messze északról hozzánk érkező téli madárvendégeket, fagy esetén pedig fakultatív csúszkálást is biztosítunk a terület befagyott pocsolyáin!
A túrára vízálló lábbeli, réteges öltözet és meleg ital javasolt.
 
További információ: Duna-Ipoly Nemzeti Park
 
 
A nemzetközileg ismert olasz filmzeneszerző, Ennio Morricone év elején világkörüli turnéval ünnepli hivatásos zeneszerzői és karmesteri pályájának 60. évfordulóját.
Január 17-én, 20 órakor a Papp László Sportarénában lép fel. Izgalmas program páros estékre!
 
További információ: Papp László Sportaréna
 
 
Január 17-én Operatúra Papagenóval
 
Az Operaház a színfalak mögött is varázslatos hely. Ebbe a rejtelmes világba kukkanthatnak be a gyerekek, akik A varázsfuvola kotyogó madara, Papageno vezetésével ismerkedhetnek meg a Ház és az operajáték rejtett titkaival. Az arcképekkel kifestett pincétől a zsinórpadlásig, a jelmeztártól a festőműteremig sok meglepetés várja őket. S mire sokan dalra fakadtak, sok kis titokra is fény derül. Ne hagyják ki!
 
További információ: Magyar Állami Operaház