Recept helyett

A magazinokban megszaporodtak az olyan cikkek, mint 7 tipp, hogy észrevedd, megcsal a párod, vagy 13 jel, hogy szakítani fog veled a pasid. Akik pedig házasság előtt állnak, arra vágynak, hogy a kezükbe kapjanak egy listát.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. szeptember 22. Paulik András

A magazinokban megszaporodtak az olyan cikkek, mint 7 tipp, hogy észrevedd, megcsal a párod, vagy 13 jel, hogy szakítani fog veled a pasid. Akik pedig házasság előtt állnak, arra vágynak, hogy a kezükbe kapjanak egy listát, amelyen kipipálhatják a jól működő területeket, és ha végeztek vele, nagy bizonyossággal mondhassák ki az „igen“-t. Bár szeretnénk ezt a listát, sajnos garanciát adó kérdéssor nem létezik. Mi is csupán néhány szempontot adunk a nagy dilemmához: vajon ő az Igazi?


Csak őt szereted?

Az együttjárási jótanácsok közt legtöbbször az hangzik el, hogy a másikban mit kell kifürkészni, de bőven van mit megfigyelnünk önmagunkon is. Ha magamat nem ismerem kellőképpen, mást sem fogok tudni igazán megismerni. Egy párkapcsolatban érdemes megismernem az érzéseimet, a reakcióimat, azt, hogy milyen helyzet mit vált ki belőlem, a párom viselkedésére hogyan reagálok. Persze, túlzásba sem kell esni, nem kell minden egyes apró történés után leülni, hogy a saját és a másik érzéseit és gondolatait végigvegyük. Önmagam ismerete mellett pedig nagyon fontos önmagam szeretete. Egyre gyakrabban találkozunk olyan párkapcsolatra vágyó vagy döcögős párkapcsolatban élő fiatallal, akinél probléma az énszeretet. Hogyan tudnám megszerettetni magam úgy, ha önmagammal is nehéz mit kezdenem? Az önmagunk szeretetének mély gyökerei vannak, ha ezzel probléma van, érdemes kiemelten figyelni rá, mert a tapasztalatok szerint számtalan egyéb házassági problémához vezethet, kezdve a különböző függőségektől a mély depresszióig.

Épülés vagy leépülés?

Fontos jelzés hosszabb távon, hogy a párkapcsolat építő jellegűen hat-e rám vagy kevésbé.

Folytatás a Képmás magazin szeptemberi számában!