Rekordot döntött a Mikulásgyár

Minden eddigi rekordot megdöntött a Mikulásgyár. A jótékonysági adománygyűjtő akció vasárnap este bezárta kapuit, de a következő napokban a vöröskereszt munkatársai továbbra is várják az adományokat az országos gyűjtőpontokon.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. december 23. bencze.aron

Minden eddigi rekordot megdöntött a Mikulásgyár. A jótékonysági adománygyűjtő akció vasárnap este bezárta kapuit, de a következő napokban a vöröskereszt munkatársai továbbra is várják az adományokat az országos gyűjtőpontokon. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Operaház Diótörő előadására vitt el rászoruló gyerekeket. A fővárosban Advent utolsó vasárnapján meggyújtották az óriáskoszorú negyedik gyertyáját is.


Még vasárnap is sokan hoztak élelmiszert, meleg ruhát és játékokat a Mikulásgyárba. „Mindig van valami, ami feleslegessé válik, és szerintem a gyerekek is már értik ennek a jelentőségét, hogy fontos, hogy másokra is gondoljunk” – mondta a híradónak Zsoldos Júlia.

A jótékonysági adománygyűjtő akciót immár kilencedik alkalommal rendezték meg és minden eddigi rekordot megdöntöttek.

„Ennyien még nem adományoztak, ennyi ember nem érkezett ide, az 56-osok terére. Most úgy tűnik, hogy az adományozók száma a 30 ezret is meg fogja haladni itt ezen a gyűjtőponton, országszerte pedig nem tudjuk megbecsülni” – fogalmazott Zsolnai Endre főszervező.

A Mikulásgyár önkéntesei egész nap járták a várost és a rászoruló családokat látogatták.

Az akció ugyan ma zárult, de a vöröskereszt munkatársai a következő két napban még szívesen fogadják az ajándékokat a gyűjtőpontokon.

Csaknem ezerkétszáz hátrányos helyzetű gyermek nézhette meg ma a Diótörő című mesebalettet az Operaházban a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat jóvoltából. A gyerekeket az előadás szüneteiben szendvics, gyümölcs és édesség várta, a darab végén pedig ajándékokkal tömött hátizsákokkal indultak haza.

Advent negyedik vasárnapján meggyújtották a fővárosban az óriáskoszorú negyedik gyertyáját is. Ezt 5000 darab gyertyából olvasztottak össze. A magyarok gyertyájához az ország különböző tájairól, a környező országokból, valamint Svédországból és Németországból is érkeztek adományok.