Rendkívüli parlamenti ülés lesz a pedagógusbérek miatt

Rendkívüli parlamenti ülés lesz augusztus 20-a után a köznevelési törvény módosítása miatt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. augusztus 01. bencze.aron

Rendkívüli parlamenti ülés lesz augusztus 20-a után a köznevelési törvény módosítása miatt – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára


Hoffmann Rózsa a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában ezt azzal indokolta, hogy meg kell teremteni a pedagógusbérekkel kapcsolatos változások jogszabályi hátterét. 

A joganyagot már előkészítették, csak a parlament döntése hiányzik – tette hozzá. Hoffmann Rózsa kifejtette, a korábban elfogadott törvény szerint az iskolákban, óvodákban, kollégiumokban pedagógus munkakörben pedagógus végzettséggel dolgozók kaptak csak volna béremelést. 

A kormány viszont úgy döntött – folytatta -, hogy kiterjesztik a jogosultak körét, viszont kisebb lesz a béremelés mértéke. Ha a parlament elfogadja a módosítást, akkor a pedagógiai szakszolgálatokban és intézetekben, gyermekvédelmi intézményekben pedagógusi munkát végzők is kapnak béremelést. Ennek mértéke az eredetileg tervezett emelés összegének hatvan százaléka, majd minden év szeptemberében tíz százalék egészen 2017-ig.