Ríkass meg egy gyereket!

Ez a neve egy orvosszervezet által elindított kampánynak. A #MakeAChildCry lényege, az, hogy rengeteg gyermekhalált lehetne megelőzni egy kicsit több odafigyeléssel és orvosi ellátással a fejlődő országokban. A gyerekek a plakátokon azért sírnak, mert éppen oltást kapnak, vagy megvizsgálják őket. Ám ez megmentheti az életüket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
betegség
2015. július 27. Gyarmati Orsolya

Ez a neve egy orvosszervezet által elindított kampánynak. A MakeAChildCry lényege, az, hogy rengeteg gyermekhalált lehetne megelőzni egy kicsit több odafigyeléssel és orvosi ellátással a fejlődő országokban. A gyerekek a plakátokon azért sírnak, mert éppen oltást kapnak, vagy megvizsgálják őket. Ám ez megmentheti az életüket.


Az elmúlt hetekben Nyugat-Európát elárasztották az olyan plakátok, amelyek síró kisgyerekeket ábrázolnak. A magyarázathoz több plakátot is meg kell nézni, s csak azután válik értelmezhetővé, miért is potyognak a megrémült gyerekek könnyei. A #MakeAChildCry kampányt a DDB Paris for Doctors of the World nevű orvoscsoport indította. A cél minél több adományt összegyűjteni egy alapba, amelyből a fejlődő országok gyermekorvosi ellátását lehetne fejleszteni.

Világszerte négymillió kisgyermek hal meg évente olyan okok miatt, amelyeket el lehetne kerülni. A kampány következő részében megjelenő plakátok kicsivel többet mutatnak a gyerekek arcánál: egy közeledő injekcióstűt, egy fülvizsgáló eszközt, stb. A felirat pedig így egészül ki: „Ríkass meg egy gyereket. Megmentheti az életét.”

A kampányról készült videót itt nézhetitek meg: