Sikeres a tanodaprogram – a hátrányos helyzetű gyerekek iskolai felzárkóztatása

A hátrányos helyzetű gyerekek iskolai felzárkózását segítik a tanodahálózatok. Magyarországon 15 éve működnek tanodák, az utóbbi években kormányzati támogatással. Egy elkészült kutatás eredményei szerint a tanodahálózat programja igen sikeres: a gyerekeknél 26-28 százalékos javulást ért el - mondta az InfoRádiónak Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. október 17. Csontos Dóra

A hátrányos helyzetű gyerekek iskolai felzárkózását segítik a tanodahálózatok. Magyarországon 15 éve működnek tanodák, az utóbbi években kormányzati támogatással. Egy elkészült kutatás eredményei szerint a tanodahálózat programja igen sikeres: a gyerekeknél 26-28 százalékos javulást ért el – mondta az InfoRádiónak Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára.


Felismerték a pedagógusok, hogy a gyerekeknek segíteni kell az iskola utáni időszakban, hogy felkészülten menjenek másnap az iskolába, és azért is, hogy a közösségi életet konstruktívan tudják megélni, ne csellengjenek. Másrészt a kevésbé képzett szülőknek is segíteni kell abban, hogy a gyerekeikről elhiggyék, ők többre vihetik – emelte ki a tanodák fontosságát az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára.

Ez a felismerés indította el a tanodákat, és ezt karolta fel a kormány is. 2012-ben egy olyan programot indított, aminek révén 168 tanoda létesült az országban. Ehhez nagyon komoly anyagi forrást és komoly szakmai elvárásokat is adtak – folytatta Langerné Victor Katalin.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!