Családháló

Kezdőoldal Háttér Sokkal könnyebb ma az iskolakezdés, mint hat éve

Sokkal könnyebb ma az iskolakezdés, mint hat éve

A kormány intézkedései révén sokkal könnyebb ma az iskolakezdés a magyar családoknak, mint hat évvel ezelőtt. Elsősorban a családi adókedvezmény miatt könnyebb a családoknak: ennek révén átlagosan évente 240 ezer forinttal több marad egy családnál, és mostanra a tankönyvköltségek kétharmadát is az állam állja.

Írta: Csontos Dóra,

A kormány intézkedései révén sokkal könnyebb ma az iskolakezdés a magyar családoknak, mint hat évvel ezelőtt – mondta Rétvári Bence hétfőn az MTI-nek. A kereszténydemokrata államtitkár szerint a hat évvel ezelőtti helyzethez képest elsősorban a családi adókedvezmény miatt könnyebb a családoknak: ennek révén átlagosan évente 240 ezer forinttal több marad egy családnál, és mostanra a tankönyvköltségek kétharmadát is az állam állja.


Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára ezt azokra az ellenzéki kritikákra reagálva közölte, amelyek szerint a tankönyvek mellett sok olyan kiadással is jár a tanévkezdés a családoknak, amelyeket a kormány nem vállal át.

Az államtitkár szerint a hat évvel ezelőtti helyzethez képest elsősorban a családi adókedvezmény miatt könnyebb a családoknak: ennek révén átlagosan évente 240 ezer forinttal több marad egy családnál. Emellett mostanra a tankönyvköltségek kétharmadát már az állam állja, és felmenő rendszerben, évről évre egyre több évfolyam kapja majd ingyen a tankönyveket.

Forrás: kdnp.hu

Szintén sokat számít, hogy a nyári szünetben többet tudnak spórolni a családok az Erzsébet-táborok révén, szeptembertől pedig a gyermekek egyre szélesebb körére kiterjesztett ingyenes étkeztetés vesz le terhet a családok válláról – sorolta. Mindemellett a jövő évtől az élelmiszerek áfájának csökkentése nyomán újabb 35-40 ezer forinttal marad több a családoknál – tette hozzá.

Megjegyezte: az, hogy elkoptak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal kapcsolatos problémákról szóló hírek, igazolja az állam által nyújtott többletforrást, valamint azt, hogy igyekeznek jobban kiszolgálni az iskolák igényeit, és nagyobb önállóságot biztosítanak az intézményeknek.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Így álljunk át ovi- és sulikezdő üzemmódba!

Szeptember elsején újra megnyitják kapuikat az óvodák és az iskolák. A kezdésre pedig nem árt  előre felkészülni! Segítünk, mire érdemes...

Close