Sokkoló videóval fut a Médiaunió kampánya

„Neked 8? teszi fel a kérdést a közelmúltban indult társadalmi célú kampányában a Médiaunió Alapítvány. A társadalmi célú kampány kreatív tervezésére és lebonyolítására idén is tendert hirdetett az Alapítvány, amelynek elnökségéből választott szakmai zsűri a beérkezett pályázatok közül a Activity Group - Super Channel konzorcium munkáját ítélte legjobbnak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. június 18. Paulik András

„Neked 8? teszi fel a kérdést a közelmúltban indult társadalmi célú kampányában a Médiaunió Alapítvány. A társadalmi célú kampány kreatív tervezésére és lebonyolítására idén is tendert hirdetett az Alapítvány, amelynek elnökségéből választott szakmai zsűri a beérkezett pályázatok közül a Activity Group – Super Channel konzorcium munkáját ítélte legjobbnak.


TÉMA: társadalmi célú kampány a „felelős médiahasználat” témakörében.

A Médiaunió Elnökségének tagjaiból összehívott zsűri az Activity Group – Super Channel konzorcium pályázatát ítélte a legsikeresebbnek. A tendernyertes ügynökségek koncepciójának erőssége, hogy a kampány során egyaránt felhívja a felnőtt társadalom figyelmét a médiatartalmak, médiafogyasztás előnyeire miközben figyelmeztet, hogy a kiskorúak médiafogyasztásának tekintetében a felnőttek felelőssége óriási. A kampány pozitív hangvételű, és a különböző médiaeszközök és kommunikációs csatornák felhasználásával egyaránt szól a szülőkhöz, pedagógusokhoz és a kiskorúakhoz. Üzenetrendszere kiterjed arra is, amikor a gyerekeket nem várt, vagy nem nekik szóló hatások érik, és arra is, hogy a virtuális világban ugyanúgy segítenünk kell a kiskorúakat eligazodni, mint a valós életben. Ennek érdekében fontos a bevon(ód)ás, a tudatos nevelésre való felhívás.

A kampány pszichológus, szociológus, oktatáskutató, jogász, pedagógus, bűnügyi szakértő, stb. szakértők széles körének bevonásával társadalmi párbeszédre szólít.

A Médiaunió Alapítvány saját honlapja alakul át kampány-honlappá: kifejezetten egyszerű, a mindennapokban hasznos tanácsokkal szolgál mindhárom célcsoport (szülők, gyerekek, tanárok) számára. A kampány-honlap címe tehát: www.mediaunio.hu .

A társadalmi célú kampány az ATL felületen főképp a szülőkhöz szól, de az online és közösségi kommunikációban a 12-18 éves korosztályt is megszólítják.

A kampányfilmek rendezője Szabó Simon, a Post Edison /H&H Production, Sparks, és az Adstream segíti az Alapítvány munkáját a gyártás során. A médiatervezési feladatok ellátásához az AdSol Média járul hozzá szakmai munkájával, a printekhez a fotózási munkálatokban Jobbágy Csaba vesz részt.

A 2014-es „Felelős médiahasználat” kampány fő támogatója a Telekom.