Spóroljon és legyen menő! Füzetborítók házilag

Mennyire menő volt úgy 1987 táján, amikor anyám hazajött a füzetcsomaggal - ugye mindenkinek megvan a piros négyzethálós, meg a kék vonalas? - és a keresztanyám által szerzett repülési térképekbe csomagoltam be nagy gonddal. Szépen kipakoltam a rendbetett asztalomra, ceruzák kihegyezve, új tolltartóban, minden csilivili. Az első hónap végéig.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
iskola
2014. augusztus 15. Gyarmati Orsolya

Mennyire menő volt úgy 1987 táján, amikor anyám hazajött a füzetcsomaggal – ugye mindenkinek megvan a piros négyzethálós, meg a kék vonalas? – és a keresztanyám által szerzett repülési térképekbe csomagoltam be nagy gonddal. Szépen kipakoltam a rendbetett asztalomra, ceruzák kihegyezve, új tolltartóban, minden csilivili. Az első hónap végéig.


Sajnos vagy szerencsére a  Waldorf iskolákban nem kell bekötni a füzeteket, így a gyerekemnél már kimaradtam az izgatott készülődésből, egészen addig, míg nem rá nem jöttem, a túlkompenzáló amerikai anyák mennyi energiát képesek beleölni a gyerek füzeteinek és könyveinek megszépítésébe.

Térképezzen!

Ma már mindenki az okostelefonon nézi a térképet, de szinte mindenkinek van otthon elfekvő papírtérképe. A legjobb amit tehet velük – ha nem tűzi ki a falra – ha becsomagolja velük a ded füzeteit.

Itt van egy egyszerű és lényegretőrő megoldás. Az eredeti amerikai cikkben említett mod podge ragasztó valójában dekupázsragasztó, de egyszerű papírragasztóval is jó eredményt érhet el. Ha még jobban óvná a térképet, esetleg színtelen öntapadós fóliával érdemes bevonni.

De nem kell leragadni a térképeknél, bármilyen szép papír megteszi. Azt, hogy hogyan kell a legegyszerűbb füzetre szép és egyedi füzetborítót készíteni, az alábbi videóból lesheti meg. A videó angol nyelvű, de a 800000 feliratkozóval menőző Laur olyan szemléletesen készíti el a borítót, hogy angoltudás nélkül is mindenki érteni fogja.