Súlyosbították Geréb Ágnes büntetését

Jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Geréb Ágnest a Fővárosi Törvényszék. A kuruzslás és veszélyeztetés miatt elítélt szülésznőt öt évre eltiltották foglalkozásának gyakorlásától is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. szeptember 27. Vajda Boglárka

A Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletével súlyosította az elsőfokú bíróság ítéletét, amelyben dr. Geréb Ágnest bűnösnek mondta ki foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés, valamint kuruzslás vétségében, és közokirat-hamisítás bűntettében mint felbujtó.


 
Tavaly novemberben dr. Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége, felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette, illetve kuruzslás vétsége miatt halmazati büntetésül egy év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. A vádlottat három évre eltiltotta a szülésznőgyógyász foglalkozás gyakorlásától is.
 
 
Az otthonszülés hazai úttörőjeként ismert Geréb Ágnes a vádirat szerint eltiltás hatálya is vezetett le szüléseket – ami így kuruzslásnak számít – egy 2009-es esetben pedig egy szülőpárt vett rá arra, hogy azt állítsák: a baba az otthonukban született, nem pedig az Alma utcai Napvilág születésházban, ahol Geréb is tevékenykedett.
 
forrás: origo.hu, index.hu