Századvég: a családok többségének helyzetén javított a rezsicsökkentés

A kormány rezsicsökkentő intézkedései javítottak a lakosság többségének anyagi helyzetén - derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásának eredményeiből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
adó
2013. november 28. szabo.daniel

A kormány rezsicsökkentő intézkedései javítottak a lakosság többségének anyagi helyzetén – derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásának eredményeiből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.


Az ezer ember telefonos megkérdezésével november végén készített felmérés szerint a rezsicsökkentés ismertsége továbbra is magas: az emberek 99 százaléka hallott róla. Emellett a válaszadók több mint háromnegyede (78 százalék) egyetértett a kormány intézkedéseivel, azokat csak minden ötödik lakos ellenzi (21 százalék).

A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a magyar családok többségének (62 százalék) anyagi helyzetén érdemben javított a rezsicsökkentés. Minden jövedelemkategóriában, így az átlag alatti jövedelműeknél is többségben vannak azok a válaszadók, akiknek a pénzügyi helyzetére kedvezően hatott.

A közlemény emlékeztet rá, hogy a kormány idén több rezsicsökkentő intézkedést hajtott végre: három ütemben mérsékelte a gáz és az áram, a víz és a csatorna, valamint a szemétszállítás díját.