Szép kisbaba lenne…csak hát az arca…

Katie Crenshaw kislánya, Charlie hatalmas anyajeggyel az arcán jött a világra. Katie egy idő után belefáradt az olyan mondatokba, hogy „Az anyajegyet leszámítva olyan csinos kislány!, és úgy döntött közzéteszi véleményét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
anyajegy
2016. április 21. Gyarmati Orsolya

Katie Crenshaw kislánya, Charlie hatalmas anyajeggyel az arcán jött a világra. Katie egy idő után belefáradt az olyan mondatokba, hogy „Az anyajegyet leszámítva olyan csinos kislány!, és úgy döntött közzéteszi véleményét.


Az anyajegy valójában egy éreredetű jóindulatú daganat, amire a kis Charlie gyógyszert szed, hogy ne nőjön nagyobbra. Katie reménykedik benne, hogy a daganat előbb-utóbb magától eltűnik. Mivel a megjegyzések, sajnálkozó mondatok túlságosan a részévé váltak a kis Charlie mindennapjainak, Katie egy nap leült a számítógép elé, és blogjában megírta gondolatait

 A poszt a „Mi a baj az arcával?” címet kapta. „Arra biztatlan titeket, hogy ahelyett, hogy azért imádkoztok, hogy eltűnjön a tumor, imádkozzatok azért, hogy Charlie magabiztos lány legyen, aki szereti magát függetlenül attól, hogy néz ki. Imádkozzatok, hogy az anyajegyét illető megjegyzések, vélemények áradata megáll, mielőtt elég idős lesz ahhoz, hogy megértse őket. Imádkozzatok, hogy Charlie erős tudjon maradni egy olyan korban, amikor bárkit bármiért megszólnak, lenéznek, megaláznak és elítélnek.

Arra biztatlak titeket, hogy ne foglalkozzatok Charlie arcával. Mit szólnátok, ha odamennék hozzátok és azt kérdezném: „MI a baj a kisbabád fura ….-val? Vagy. „Imádkozom, hogy múljon el róla…” Gondoljátok végig. Azt kívánjátok az imáitokban, hogy múljon el a lányomról valami olyan, ami hozzá tartozik. Amitől ő önmaga.

Tartsátok meg magatoknak a szánakozásotokat. Charlie egy egészséges kislány és mi áldottak vagyunk, hogy megkaphattuk őt. Az arcán lévő hemangióma épp olyan lényegtelen, mint egy szeplő a karján. Nem kell megemlítenetek, és nem kell azt kívánnotok, bárcsak elmúlna.

Ne tanácsoljátok, hogy amikor fotózzuk, a „jó oldalát” fordítsuk a kamera felé. Nem retusálom a henamgiómáját a fényképeket. Az egész arca az én drága Charlie-m arca, és nekem nem számít, hogy néz ki.”

Katie posztja számtalan visszajelzést kapott, főleg olyan emberektől, akiknek a gyereke valami hasonló, csak rá jellemző vonással rendelkezik.

„Az emberek hajlamosak arra, hogy megítéljenek, vagy szánjanak olyan embereket, akik kicsit máshogy néznek ki. Én ezt a különbséget szeretném magamhoz ölelni. Remélem, Charlie példa lesz mások számára, és azt tanítja majd, hogy a szépség sokféle lehet.”

Forrás: Buzzfeed