Szexuális erőszakot tanulnak a gyerekek a videójátékokból?

A Grand Theft Auto V a világ egyik legnépszerűbb videójátéka, amelyből - becslések szerint - eddig kb. 32 millió példányt adtak el. Egy brit iskola igazgatója szerint a játék arra ösztönzi a gyerekeket, hogy az iskolaudvaron megerőszakolósdit játsszanak....

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. február 17. Szaurella

A Grand Theft Auto V a világ egyik legnépszerűbb videójátéka, amelyből – becslések szerint – eddig kb. 32 millió példányt adtak el. Egy brit iskola igazgatója szerint a játék arra ösztönzi a gyerekeket, hogy az iskolaudvaron megerőszakolósdit játsszanak….


Morian Morgan, a Coed-y-Brain Általános Iskola igazgatója levélben informálta a szülőket arról, hogy a gyerekek az udvaron olyan játékokat játszanak, amelyek a megerőszakolást és a közösülést imitálják. Emellett rendszeresen beszélnek a drogfogyasztásról is.

A médiának tett nyilakozatásban Morgan hangsúlyozta: “Igen kevés diák viselkedett az említett módon, ám a legfiatalabb köztük mindössze hatéves volt.” Azt is elmondta, hogy az intézmény tanárai biztosak benne, hogy a Grand Theft Auto V-ben látottakat utánozzák a gyerekek. A videojátékot gyártó cég tagadja a tanárok állítását. Szerintük a jelenet, amire a pedagógusok utalnak, valójában kannibalizmust mutat be. A játékban egyébként szerepelnek különböző kínzási módszerek is, valamint szexjelenetek.

A Grand Theft Auto videójátékokat mindig is keményen kritizálták rendkívül naturális stílusáért, amely elértékteleníti az emberi életet, és természetesnek állítja be az agressziót. Ennek ellenére számtalan példányt adnak el belőle, s a vásárlók között rengeteg az olyan szülő, aki 6-7 éves korú gyerekeinek viszi haza azt.

Tim Wildmon, az Amerikai Családok Szövetségének elnöke elmondta a LifeSiteNewsnak, hogy egy kis pszichológiatudás elég lett volna ahhoz, hogy soha ne lehessen piacra dobni a Grand Theft Auto V-t. “Köztudott, hogy a gyerekek azt utánozzák, amit látnak. Egy friss tanulmányban számos pszichológus érvel úgy, hogy a videójátékok arra késztetik a gyerekeket, hogy a játék karaktereinek viselkedését másolják úgy, mintha azok hús-vér emberek lennének.”

“A szülőknek terelgetnie kellene a gyerekeket a helyes úton, márpedig ez csak úgy működik, ha időt szánnak rájuk”, tette hozzá Wildmon.

Brad Bushman, az Ohoi Egyetem pszichológus professzora azt írta tavaly a Huffington Postnak, hogy jobban meg van győződve a videójátékok gyerekekre ártalmas hatásáról mint valaha.