Szoptatási tanácsok egy kávé mellett – már Budapesten is!

Gyere gyerekkel! - Így szól a szlogenje annak a kávézónak, amelyik kéthetente helyet ad a La Leche Liga szoptatási tanácsadásának.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
breastfeeding cafe
2016. május 27. Gyarmati Orsolya

Gyere gyerekkel! – Így szól a szlogenje annak a kávézónak, amelyik kéthetente helyet ad a La Leche Liga szoptatási tanácsadásának.


A kétheti rendszerességű Breastfeeding Cafe-hoz (magyarul szopis kávézónak lehetne fordítani a kifejezést) az ötletet a más országokban már elterjed kezdeményezés adta. Ilyenkor szoptatási tanácsadótól lehet kérdezni olyan közösségi helyeken, amelyeket az édesanyák gyakorta látogatnak: kávézóban, könyvtárban, klubokban rendszeres időközönként, mindig ugyanabban a meghatározott időben. Ezáltal könnyen elérhetővé válik a tanácsadó a családoknak.

A La Leche Liga önkéntes szoptatási tanácsadói havi rendszerességgel tartanak egyébként baba-mama csoportokat is. Ezeken az alkalmakon másfél-két órás időtartamban egy-egy olyan témát dolgoznak fel közösen, ami a szoptatás időszakához kapcsolódik. A csoportok rendkívül népszerűek, az édesanyák sokszor évekig járnak ide, hiszen mindig megerősítést és információt kapnak a csoportot vezető tanácsadótól és a többi anyatárstól. A csoportokról itt tájékozódhatsz: www.lll.hu