Szoptatós anyukák az Oscar-díjátadón

A várandós celebekről nem győznek áradozni a hírek: Emily Blunt ragyog, Chrissy Teigen sugárzik, Anne Hathaway pedig kivirágzott. Ám amint a kismamák „lebabáznak”, el is tűnnek a rivaldafényből – egyenesen a mosdóba.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. április 13. Gyarmati Orsolya

A várandós celebekről nem győznek áradozni a hírek: Emily Blunt ragyog, Chrissy Teigen sugárzik, Anne Hathaway pedig kivirágzott. Ám amint a kismamák „lebabáznak”, el is tűnnek a rivaldafényből – egyenesen a mosdóba.


Az Amerikai Filmakadémia azt mondja, évek óta kialakított egy többfunkciós helyiséget az Oscar-díjátadónak helyet adó Dolby Theatre-ben, amiben még hűtő is van a lefejt tej számára. Egyszemélyes helyiségek is igénybe vehetők, ahol a celeb anyukák szoptathatnak, pelenkázhatnak, fejhetnek.

Ám a helyiségek megléte nem minden, azok ugyanis nem olyan egyszerűen érhetőek el a díjátadó díszterméből, márpedig, ha egy anyukának fejnie kell, akkor azzal nem tud sokat várni. Kérdéses továbbá a helyiségek higiéniája, valamint az is, hogy hogy lehet odatalálni, ha ugyanis nincs a közelben egy jól informált biztonsági őr, a kisbabás anyuka-hírességeknek nem marad más hátra, mint beülni a ruhatárba vagy a wc-be…

Az egyik évben Caroline Baron producernek gondja akadt a biztonsági kapunál, mivel az őrök nem akarták megengedni, hogy a mellszívóját bevigye az épületbe. Nyilván veszélyes fegyvernek nézték…

Hogy az egészet perspektivikusan láthassuk, a Dolby Theatre (amely 2011 óta ad otthont az Oscar-díjátadóknak), teljesen akadálymentesített, vakvezető kutyák is bemehetnek. Minden program jelbeszéddel kísért. A látássérültek számára külön, nagyon nagy betűkkel nyomtatott plakátokat is kitesznek. A szoptatós helyiségek azonban még a weboldalon sincsenek feltüntetve.

A tejleszívás igazán nem igényel nagy helyet: egy zárható pici helyiség egy székkel tökéletesen elegendő. Ráadásul léteznek már hordozható szoptatós-pumpálós szobácskák is (pl. Mamava), hasonlóan a  ToiToi wc-khez.

Azok a várandós celebek, akik idén kisebb-nagyobb pocakkal ülték végig az Oscar-gálát, jövőre egytől egyig szoptatós kismamák lesznek, akiknek egytől egyig szükségük lesz szoptatós-pumpálós helyiségekre. Reméjük, a Dolby Theatre addigra megoldja a problémát.

Forrás: Mashable (via)