Szülés szívműtét közben

Edita Tracey a nyolcadik hónapban volt, amikor különös fájdalmat érzett a hátában, miközben épp a fodrásznál ült. Amikor a fájdalom átterjedt a mellkasára, mentőt hívott.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. augusztus 25. Gyarmati Orsolya

Edita Tracey a nyolcadik hónapban volt, amikor különös fájdalmat érzett a hátában, miközben épp a fodrásznál ült. Amikor a fájdalom átterjedt a mellkasára, mentőt hívott. A kórházban a 35 éves nőről kiderült, hogy az aortáján több centiméteres sérülés van.


A 36 hetes várandós Tracey-t haladéktalanul átszállították egy másik kórházba, ahol két sebészcsapat is várta: az egyik azért, hogy megcsászározza, a másik azért, hogy megmentse az életét.

Miután Tracey-t elaltatták, pillanatok alatt kiemelték belőle a babát. Az orvosok ezután kilenc órán át tartó műtétet hajtottak végre Tracey szívén. A vezető sebész a Buzzfeednek elmondta: 30 éves pályafutása alatt ez volt a legkomplikáltabb műtéte.

Az operációt követően Tracey végre magához ölelhette kislányát, Arabellát, akire egészen addig férje, Ken vigyázott. „Nagyon boldog voltam, hogy élek és hogy a kislányunk is jól van”, mondta Tracey. „Azt hiszem, ő mentette meg az életem.”