Szülés után: miért idegesít a párom?

Úrrá lett rajtad a baby blues és a párodon vezeted le a feszültséget? Már a hangja is idegesít, vagy "csak" az bosszant, ahogy az ételt rágja? Akkor ezt a cikket el kell olvasnod.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. július 31. Vajda Boglárka

Úrrá lett rajtad a baby blues és a párodon vezeted le a feszültséget? Már a hangja is idegesít, vagy “csak” az bosszant, ahogy az ételt rágja? Akkor ezt a cikket el kell olvasnod.


Nem vagy egyedül. Ilyenkor biztos te is emlékezteted magad arra, hogy a párod miatt is született meg a babátok, de akkor is: itt és most ki nem állhatod őt. Ismerős érzés, ugye?
 
Ezért utálod őt
 
“Egyik éjjel cukorkát akartam enni. De amikor elővettem a zacskót, láttam, hogy mindössze két szem van benne, a férjem megette a többit. Miért csak kettőt hagyott? Hogy tudott ennyit megenni? Nagyon mérges voltam rá és azon agyaltam, hogyan szidjam le őt” – emlékszik vissza egy friss anyuka. “Az első hetekben könnyen kiakadtam a férjemre, pedig ő alapjában véve segítőkész volt.”
Dr. Shoshana Bennett, a szülés utáni depresszió szakértője szerint ez teljesen normális reakció. Az első hetek kialvatlansága miatt az édesanyák sokszor irracionálisan viselkedhetnek és gyakran sírva fakadhatnak. Mit tegyél, hogy a párod elviselje a rossz hangulatodat? “Nagyon könnyű verbális boxzsáknak használni az első hetekben a férjünket” – mondja dr Bennett. “Amikor frusztrált vagy, könnyebb egy másik felnőttel kiabálni a csecsemő helyett.”
 
A nők hajlamosak olyasmiket gondolni, hogy “mindent meg kellene tudnom oldani egyedül”, vagy hogy “ha igazán szeretném a babámat, akkor nem omlanék össze”. A szakértő szerint ha változtatsz ezen a gondolkodásmódon, akkor a düh, harag és frusztráció alább fog hagyni.
 
Mi a valódi probléma?
 
Ha már rájöttél, hogy igazából nem is a pároddal van bajod, akkor jó úton jársz. Keresd meg a probléma forrását. Ha minden rendben van a párkapcsolatoddal, de továbbra is csak veszekszel vele, akkor fiziológiai és hormonális dolgokra kell gondolnod.
 
via:babaszoba.hu