Szülők háza nyílik Debrecenben

A Magyar Református Szeretetszolgálat nyitja meg az új létesítményt Debrecenben, amelyben például olyan szülőket szállásolnak el, akiknek a gyermekét a városban gyógykezelik.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
debrecen
2017. november 23. MTI

Nincs annál rosszabb, ha egy szülőnek beteg a gyermeke, talán csak az, ha nem lehet mellette, mert másik településen kezelik. Ezen a helyzeten szeretne segíteni a Magyar Református Szeretetszolgálat azzal, hogy Debrecenben, vagyis a régió egyik egészségügyi központjában létrehozta a szülők házát. A szülők itt nemcsak szállást kapnak gyermekük gyógykezelésének idejére, de szakszerű segítséget is, hogy feldolgozhassák lelki terheiket.

Oláh István, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke az M1 Híradójában elmondta, fontos, hogy szülőként ott lehessünk a beteg gyermek mellett, és ez a gyermeknek is megnyugvást ad.

Tavaly a Magyar Református Szeretetszolgálat volt a közmédia Jónak lenni jó programjának kedvezményezettje, és sokan adakoztak. Amikor a kampány elkezdődött, elgondolkodtak, milyen célokat fogalmazzanak meg. Ekkor elhatározták, egy olyan helyet szeretnének létrehozni, ahol szülőket tudnak elszállásolni arra az időre, amikor gyermeküknek gyógykezelésre van szükségük.

A berendezés teljes, bármikor tudnak fogadni családokat, elsősorban határon túl élő családokra számítanak, hisz nekik még nehezebb megoldani a lakhatást a gyógykezelések ideje alatt. A szeretetszolgálat és a klinika segítségét is lehet kérni abban az esetben, ha valaki a szülők házában szeretne megszállni. A szülők házában a Református Szeretetszolgálatnak köszönhetően lelki segítséget is kapnak az ott lakók – mondta az elnök.