Takarékos vezetés

Néhány vezetéstechnikai trükkel és tudatosabb autóvezetéssel akár 10-30% üzemanyag megtakarítást is elérhetünk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
benzin
2016. augusztus 10. Gyarmati Orsolya

Néhány vezetéstechnikai trükkel és tudatosabb autóvezetéssel akár 10-30% üzemanyag megtakarítást is elérhetünk.


Néhány vezetéstechnikai trükkel és tudatosabb autóvezetéssel akár 10-30%-os üzemanyag-megtakarítást is elérhetsz. Az elsajátítandó technikák, módosítandó szokások nagy része nem csak az üzemanyag-fogyasztásra van jótékony hatással, de a közlekedés dinamikájára is

Használj navigációs alkalmazást

A Waze egy közösségi alapon működő, közlekedési- és navigációs alkalmazás. Egész konkrétan csak be kell írni a kívánt célt és a közösségnek hála, a rendszer megkeresi a legrövidebb utat, pillanatok alatt kivisz a dugóból, ha arra bármilyen lehetőség van, nagyon nem mellesleg a legolcsóbb tankolási lehetőséget is meg tudjuk keresni, mert a felhasználók folyamatosan töltik az adatokat. És még azt is kiválaszthatjuk, hogy férfi vagy női hang irányítson minket utunkon. A dugók kikerülése pedig maga a spórolás és környezetvédelem.

Felesleges araszolni

Piros lámpánál gyakori rossz szokás, hogy sokan, amikor úgy érzik, hogy a lámpának ideje lenne már “kizöldülni”, a váltót egyesbe rakva elkezdenek előrearaszolni kétszer-háromszor is elindulva – megállva. Ilyenkor az egyszeri elinduláshoz egyébként szükséges üzemanyagnál 200-400%-kal is többet fogyaszt az autó. Csak akkor indulj el, amikor a lámpa tényleg zöldre vált! Ne próbáld ezzel az araszolással siettetni a lámpát, csak üzemanyagot fogyasztasz, valamint koptatod a motort és a hajtásláncot! A legnagyobb energiát az álló autó megmozdítása igényli.