„Talán elestek, beütötték a fejüket és az 1890-es években ébredtek fel???”

Ezt a - hogy úgy mondjuk, költői - kérdést Elizabeth Warren amerikai demokrata szenátor tette fel, amikor tudomására jutott hogy a Republikánus Párt arról szavazott, hogy megvonja  a támogatást a Planned Parenthoodtól, Amerikai legnagyobb abortuszgyárától.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. október 12. Gyarmati Orsolya

Ezt a – hogy úgy mondjuk, költői – kérdést Elizabeth Warren amerikai demokrata szenátor tette fel, amikor tudomására jutott hogy a Republikánus Párt arról szavazott, hogy megvonja  a támogatást a Planned Parenthoodtól, Amerikai legnagyobb abortuszgyárától.


A szókimondásáról híres politikus így folytatta heves kirohanását: „Van fogalmuk róla, milyen évet írunk? Talán hívjunk magukhoz orvost? Mert egyszerűen nem hiszem el, hogy 2015-ben az Egyesült Államok Szenátusa azzal tölti az idejét, hogy igyekszik megvonni a támogatást a nők egészségügyi ellátását biztosító intézményektől Tudják, tulajdonképpen nem is kellene ennyire meglepettnek lennem. A Republikánusok évek óta tervezik, hogy megfosztják a nőket attól a joguktól, hogy saját testük felett rendelkezhessenek.”

Warren szenátor hozzátette: „A Republikánusok szavazása a PP támogatásának megvonásáról csupán újabb részlete egy szándékos, módszeres, alaposan megszervezett jobboldali támadásnak a nők joga ellen, és én már halálosan belefáradtam ebben. A nők is halálosan belefáradtak ebbe. És az amerikai emberek is halálosan belefáradtak ebbe.”

Aki szeretné megtekinteni az „előadást”, itt megteheti: